2013. október 6., vasárnap

Kuruc.info: Védjeggyel és összefogással a külföldi tojásdömping ellen

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
Create positive health habits and dramatically improve the quality of your life.

Begin by following this comprehensive system that includes tools and techniques Dashama has compiled over the past 12 years traveling the world.
From our sponsors
Védjeggyel és összefogással a külföldi tojásdömping ellen
Oct 6th 2013, 17:18

Az országban egyelőre sok a külföldi tojás, bár ha növelni tudnánk a tojótyúklétszámot, hamar önellátóak lehetnénk.

A fogyasztók kevésbé foglalkoznak a tojások megfelelő jelölésével, annál inkább azok árával – állítják a termelők. Hozzáteszik, ezért van piaca itthon mindenféle származású és méretű tojásnak. A vásárlók korrekt tájékoztatása jegyében a kilós ár, amivel kiszűrhető például a kisméretű tojással való ügyeskedés, már megjelenik a dobozokon. Ennél azonban többre, a magyar tojás védelmére is szükség van.

Most többféle kezdeményezés indul párhuzamosan – magyarázza Végh László, a Magyar Tojásszövetség elnöke. Az egyik ilyen a koronás tojás védjegyének bevezetése – mondta. Hozzátette: a hazai termelők több mint a fele már jelezte igényét a koronás védjegy használatára, így nyújtva minőségi garanciát a fogyasztók részére, valamint vállalva az évente több alkalommal előforduló ellenőrzéseket. Másik kezdeményezés az áfacsökkentés – mondta az elnök. A tojáspiac évi hétmilliárd forintnyi áfakockázatot jelent a magyar államnak – fűzte hozzá. Azt kívánja még a szövetség elérni, hogy a kilós ár látható módon legyen feltüntetve.

Nagyjából 1,8 millió tojótyúkra lenne szükség Magyarországon, hogy a dömpingszerűen beérkező külföldi tojást megállítsuk. Ehhez azonban a szakma összefogása is kell - tette hozzá Végh László.

(Kossuth Rádió)

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése