2013. október 6., vasárnap

Kuruc.info: A német hírszerzés szerint a szíriai vadászgépek nagy része iráni területen állomásozhat

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
A német hírszerzés szerint a szíriai vadászgépek nagy része iráni területen állomásozhat
Oct 6th 2013, 14:27

A német hírszerzés szerint szoros a katonai együttműködés Irán és a szíriai rezsim között, s a perzsa állam vezetése még vadászgépek állomásoztatását is megengedi Bassár el-Aszad szíriai elnök hadseregének - írta a Der Spiegel.

A német hetilap a vasárnap megjelent számában azt írta, hogy egy titkos minősítésű hírszerzési jelentés szerint Teherán és Damaszkusz 2012 novemberében megállapodást kötött arról, miszerint a szíriai légierő vadászgépeinek nagy része biztonságos iráni területen állomásozhat, és szükség esetén onnan indulhat bevetésre.

Irán pénzzel támogatja a Hezbollah libanoni síita szervezetnek a szíriai kormány oldalán harcoló egységeit, és katonákat is küldött a damaszkuszi rezsim megsegítésére - írta a Der Spiegel a német hírszerzés értesüléseire hivatkozva, amelyek szerint egyebek között az Iszlám Forradalmi Gárda több egysége is harcol a szíriai felkelők ellen. Arról nincs szó a cikkben, hogy az iráni katonák és a szíriai vadászgépek miként közlekednek a két ország között, amelyek nem határosak egymással.

A német lap a Vegyifegyver-tilalmi Szervezet (OPCW) és az ENSZ közös szíriai küldetésével kapcsolatban megjegyezte, hogy a vegyi fegyver előállítására alkalmas berendezések és anyagok hivatalos kormányzati listáján nem szerepel a ricin nevű rendkívül mérgező fehérje, holott szakértők véleménye szerint a szíriai rezsim vegyifegyver-arzenáljából nem hiányzik a ricin. Ugyanakkor a damaszkuszi kormány később még pontosíthatja a listát - tette hozzá a Der Spiegel.

(MTI)

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése