2013. október 6., vasárnap

Kuruc.info: Kairó ismét háborús övezetre hasonlított tegnap

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
The Vegan Vegetarian Online Cooking School

Learn how to cook vegan in the comfort of your home with this cooking course. Enroll today for just $74!
From our sponsors
Kairó ismét háborús övezetre hasonlított tegnap
Oct 7th 2013, 05:29

A legsúlyosabb összecsapások voltak vasárnap Egyiptom-szerte azóta, hogy a biztonsági erők augusztus közepén lerohanták Mohamed Murszi megbuktatott elnök híveinek két ülőtüntetését.

Vasárnap a fegyveres erők napja volt, az 1973-as arab-izraeli háború kirobbanásának évfordulója. Egy beszámoló szerint a Muzulmán Testvériség iszlamista mozgalom tüntetői több irányból is megpróbáltak benyomulni a Kairó központjában lévő Tahrír térre, de a biztonsági erők az útjukat állták. A téren kormánypárti ünnepséget tartottak. Később az iszlamisták összecsaptak a rendőrséggel, valamint a Murszit elmozdító hadsereg híveivel, akik szintén nagy számban özönlöttek a belvárosba.

Kairó több negyede a több óráig tartó összecsapások után háborús övezetre hasonlított. Murszi hívei gyújtóbombákat dobtak a rendőrökre, illetve sörétes puskákkal lőttek rájuk, a rendőrök pedig éles lőszerrel és könnygázgránáttal lőttek vissza. A fővárosban legalább 40-en haltak meg. A belügyminisztérium szerint egyetlen rendőr sincs az áldozatok között.

Este az ünnepségek részeként popkoncertet tartottak a hadsereg egyik kairói stadionjában, és azt az állami tévé élőben közvetítette.

(MTI)

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése