2013. október 6., vasárnap

Kuruc.info: Kerry: "Aszad kormánya elismerést érdemel"

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
Get healthier and fit with celebrity yoga instructor, Sadie Nardini.

The course will teach you a 14 day routine so you can maintain a body more free of toxins and extra weight.
From our sponsors
Kerry: "Aszad kormánya elismerést érdemel"
Oct 7th 2013, 04:54

Az Egyesült Államok és Oroszország nagyon elégedett a szíriai vegyi fegyverek megsemmisítésének eddigi ütemével - jelentette ki John Kerry amerikai külügyminiszter hétfőn az Ázsiai és Csendes-óceáni Gazdasági Együttműködés (APEC) Bali szigetén folyó éves csúcstalálkozóján, miután megbeszélést folyatott orosz hivatali kollégájával, Szergej Lavrovval.

Bassár el-Aszad szíriai elnök kormánya elismerést érdemel, amiért eleget tesz az ENSZ Biztonsági Tanácsa határozatának a szíriai vegyifegyver-készlet megsemmisítéséről. Dicséretes, hogy a fegyverek megsemmisítése vasárnap, csupán néhány héttel a BT-határozat után megkezdődött, és "a kezdet jó" - jelentette ki Kerry orosz kollégájával közös sajtóértekezletén. Kerry és Lavrov megállapodott abban: szorgalmazni fogják az ENSZ-ben, hogy a világszervezet a lehető leghamarabb, ha lehet, már november második hetére tűzze ki a szíriai békekonferencia időpontját. Az amerikai külügyminiszter védelmébe vette az amerikai különleges erők szombati kettős akcióját, amelyben el akartak fogni két terroristagyanús embert.

A líbiai fővárosban sikerült elfogni az al-Kaida nemzetközi terroristahálózat egyik feltételezett vezetőjét, Nazih Abdul-Hamid ar-Rukait, mozgalmi nevén Abu Anász al-Líbit, Szomáliában viszont nem sikerült kézre keríteni az al-Kaidával kapcsolatban álló al-Shabaab milícia egyik parancsnokát, bizonyos Ikrimát. Kerry szerint alaptalan a líbiai vagy a szomáliai kormány panasza arra vonatkozóan, hogy nem tudtak a készülő akcióról, az Egyesült Államok nem egyeztetett velük, és ez így emberrablásnak minősül. Al-Líbi elfogása összhangban áll az amerikai törvényekkel, és a férfit bíróság elé fogják állítani - szögezte le Kerry. "Fontos, hogy az ember ne szimpatizáljon körözött terroristákkal" - tette hozzá annak az országnak a külügyminisztere, mely ugyanezeket a terroristákat támogatja Szíriában.

(MTI nyomán)

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése