2013. október 6., vasárnap

Kuruc.info: "Bolond magyar, mit keresel Szerbiában, te marha?" - újabb magyarverés Délvidéken, a rác rendőrség titkolja

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
"Bolond magyar, mit keresel Szerbiában, te marha?" - újabb magyarverés Délvidéken, a rác rendőrség titkolja
Oct 6th 2013, 12:45

"Nincs miért aggódniuk a délvidéki magyaroknak" - mondta csütörtökön az Európa Tanács parlamenti közgyűlésének strassburgi ülésén Tomislav Nikolić szerb elnök. Szavaival szinte egy időben megtámadtak, ütlegeltek és közben magyarsága miatt szidalmaztak egy kiskorút az újvidéki városi buszon.

A DélHír portált a sértett gyermek édesanyja kereste meg, aki elmondta, hogy fiát, a 16 éves N. Oszkárt 13.25-kor támadták meg, amikor éppen a buszon ülve Temerinbe tartott. A fiú a helyi Lukijan Mu±icki Középiskola másodikos tanulója.

A buszon ülve a kiskorú fiú mellett foglalt helyet a későbbi támadója, egy 35-40 év körüli férfi, aki amikor észrevette, hogy Oszkár a fülhallgatóján keresztül magyar zenét hallgat és magyar nyelvű oldalon böngészik a mobiltelefonjával, felugrott és arcon ütötte a fiatal fiút. Ezt követően ordítva kezdte el Oszkár magyarságát szidalmazni.

A rendőrségi jegyzőkönyv szerint a következő válogatott sértésekkel illette a fiatalt: "Picsa magyar", "Bolond magyar, mit keresel Szerbiában, te marha?"

A szidalmazás után pedig ismét ütlegelni kezdte a magyar fiút, akire további 5-6 ütést mért.

Oszkár ekkor előresietett a buszsofőrhöz és elmondta neki a történteket, eközben az utasok közül valaki rendőrt hívott. A támadó erre csak fölényesen annyit mondott: "fáj a f@szom, én úgyis a belügyi szerveknek dolgozom" - majd távozott a helyszínről.

Az esetet követően a kiérkező rendőrök felvették a jegyzőkönyvet, majd a fiút és a helyszínre időközben megérkező édesanyát elküldték, hogy vegyék fel a támadás látleletét. Mire a rendőrségre visszaértek a könnyű testi sértést igazoló dokumentumokkal, addigra a rendőrök a személyleírás alapján be tudták azonosítani az elkövetőt, akiről nyilvántartásukból több képet is mutattak Oszkárnak, aki felismerte benne a támadóját, egy tiszaistvánfalvai (jareki) illetőségű férfit.

A sértett édesanyja elmondta, hogy a családjukat nagyon megrázta az eset, hiszen fiát mindig arra tanította, hogy ne gyűlöljön senkit, és nem hitte volna, hogy velük ilyesmi megtörténhet. Mint mondja, további félelme az is, hogy a rendőrség igyekszik majd eltussolni az ügyet, hiszen a jegyzőkönyvet is csak igen nehezen akarták kiadni számukra és az ügyről - a rendőrség hivatalos honlapja is mélyen hallgat, miközben a "fekete krónikák" rovatban minden hasonló ügyről be szoktak számolni.

Éppen ezért döntött úgy a sértett és családja, hogy az üggyel a médiához fordulnak, és értesítették már a tartományi ombudsmant is az esetről.

Elgondolkodtató, hogy miközben a szerb kormányfő a magyarok széles körű jogairól beszél Nyugat-Európában, addig a valóságban éppen délvidéki magyar kiskorúakat támadnak és vernek össze magyarságuk miatt.

Ilyen messze állnak a politikai szózatok a mindennapok realitásától.

(DélHír nyomán)

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése