2013. október 6., vasárnap

Kuruc.info: Az afgán katonák megfigyelésével próbálják elkerülni a belső támadásokat - szombaton nem sikerült

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
Az afgán katonák megfigyelésével próbálják elkerülni a belső támadásokat - szombaton nem sikerült
Oct 6th 2013, 07:28

A szövetséges erők négy katonája meghalt egy hadműveletben, míg egy ötödikkel biztonsági őr végzett Afganisztán déli részén - közölte vasárnap a NATO vezette nemzetközi biztonsági erő.

Az ISAF tájékoztatása szerint katonáik az afgán erőkkel közösen végrehajtott műveletben estek el, állampolgárságukat nem közölték. A tálib szélsőségesek egyre nagyobb teret nyernek az ország déli részén azt követően, hogy a külföldi erők, a jövő évi kivonulás jegyében, több előretolt támaszpontot bezártak. Ugyancsak Dél-Afganisztánban egy helyi biztonsági őr NATO-katonát ölt meg szombaton.

A NATO és az afgán biztonsági erők úgy próbálják elkerülni a belső támadásokat, hogy alaposan figyelik az afgán katonákat, lehallgatják telefonbeszélgetéseiket akkor is, amikor eltávozáson vagy szabadságon vannak, és azokat is figyelik, akikkel kapcsolatba lépnek, amikor otthon vannak.

Az amerikai védelmi minisztérium jelentése szerint az amerikaiak hírszerzése 85 olyan afgán katonát azonosított, akiről feltételezhető volt, hogy ilyen támadásra készül, és emiatt eltávolították őket beosztásukból. Jelenleg is több tucatnyi afgán katonát figyelnek. Idén már 140 NATO-katona halt meg a közép-ázsiai országban.

(MTI)

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése