2013. október 6., vasárnap

Kuruc.info: Vasárnap virradóra ismét megdőlt az országos napi hidegrekord

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
Vasárnap virradóra ismét megdőlt az országos napi hidegrekord
Oct 6th 2013, 08:33

Az Országos Meteorológiai Szolgálat tájékoztatása szerint a fővárosi nem, de az országos napi hidegrekord megint megdőlt: Nyírlugoson mínusz 7,1 fokot mértek.

Éjszaka a Dunántúlon a megnövekvő felhőzet mérsékelte a lehűlést, így a hőmérsékleti minimumok már a pozitív tartományban alakultak. Ugyanakkor keleten még sokfelé fagypont alá csökkent a hőmérséklet. Mostanáig az október 6-i legalacsonyabb minimumhőmérséklet rekord mínusz 4,6 Celsius-fok volt, amelyet 1959-ben Miskolcon mértek. Most vasárnapra virradóra Nyírlugoson volt a leghidegebb, mínusz 7,1 fok.

Az előrejelzés szerint vasárnap a keleti országrészben főként fátyolfelhők szűrik a napsütést, a Dunántúlon azonban több lesz a felhő, de számottevő csapadék ott sem valószínű. Az ország középső sávjában és északnyugaton helyenként megélénkülhet a szél. A csúcshőmérséklet 12 és 17 fok között várható, késő este 3-10 fokig hűl le a levegő.

Az Országos Meteorológia Szolgálat vasárnap reggel az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzésében azt írta: késő este az északkeleti megyékben a talaj közelében helyenként ismét számítani lehet fagypont körüli hőmérsékletre.

(MTI)

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése