2013. október 6., vasárnap

Kuruc.info: "Al Caponét a sarokba szorították, de még visszavághat" - dolgozna börtön helyett Berlusconi

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
"Al Caponét a sarokba szorították, de még visszavághat" - dolgozna börtön helyett Berlusconi
Oct 6th 2013, 09:46

Védőügyvédjének bejelentése szerint az adócsalásért elítélt Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő közhasznú munkavégzéssel akarja teljesíteni a nyáron rá kiszabott egy év letöltendő büntetést. Franco Coppi ügyvéd úgy nyilatkozott, a jövő héten benyújtják a kérelmet az illetékes bírósághoz.

A Corriere della Sera konzervatív napilap vasárnapi feltételezései szerint a közhasznú munkát a 77 éves Berlusconi a drogfüggőket rehabilitáló római Ceis közösségben végezhetné. Ezért helyezte át nemrég állandó lakcímét Milánóból Rómába. A Ceis-nél végzett közhasznú munkát választotta büntetése letöltésére Cesare Previti, a jobbközép Szabadság Népe (PdL) korrupcióért elítélt volt szenátora, Berlusconi egyik legközelebbi barátja is.

"Még elgondolni is borzasztó, hogy át akarnak nevelni!" - mondta munkatársainak Silvio Berlusconi a közhasznú munkavégzésre utalva. Ez utóbbi azonban a házi őrizetnél nagyobb szabadságot biztosítana számára. Ezen kívül lassabb az életbe lépése is: még hónapokba telhet, amíg a bíróság kitűzi a tárgyalást a közhasznú munka kiszabásáról.

A szenátusnak október 24-ig kell szavaznia Berlusconinak, a PdL elnökének parlamenti kizárásáról, miután erre pénteken a felső ház mentelmi bizottsága felhatalmazást adott. A PdL titkos voksolást követel, melyen más pártok szavazataival Berlusconi akár még meg is menekülhet, megtartva szenátori mandátumát és mentelmi jogát - vélte a balközép La Repubblica. A napilap szerint "Al Caponét a sarokba szorították, de még visszavághat".

A PdL-ben még nem következett be pártszakadás. A pártnak a Letta-kormányt támogató csoportja, Angelino Alfano PdL-főtitkár vezetésével, feltételeket diktált Silvio Berlusconinak a pártban való maradáshoz: többek között a szélsőséges, kormánybuktató PdL-politikusok eltávolítását. A Berlusconihoz hűséges PdL-tábor azonnali kongresszust sürget Alfano lecserélésére. Berlusconi mindkét frakcióval folyamatosan egyeztet pártja egybentartására.

(MTI)

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése