2013. október 6., vasárnap

Kuruc.info: Ároktői szökött gyilkoscigányok: a BM szerint "nemtelen politikai támadás" a kritika

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
Get healthier and fit with celebrity yoga instructor, Sadie Nardini.

The course will teach you a 14 day routine so you can maintain a body more free of toxins and extra weight.
From our sponsors
Ároktői szökött gyilkoscigányok: a BM szerint "nemtelen politikai támadás" a kritika
Oct 6th 2013, 15:50

A Belügyminisztérium szerint "nemtelen politikai támadások" érték a rendőrséget annak kapcsán, hogy az ároktői banda két tagja megszökött a házi őrizetből.

Hangsúlyozták: a rendőrség a bíróság határozatait hajtja végre. A Fővárosi Törvényszék 2013. április 22-én kelt végzése azt tartalmazta, hogy három vádlottat az előzetes letartóztatásból házi őrizet alá kell helyezni. A végzést hozó Cserni János bíró nem rendelkezett a házi őrizet végrehajtásának módjáról.

Mind az illetékes rendőrkapitányság vezetője, mind a mezőcsáti rendőrőrs parancsnoka telefonon kért útmutatást a bírótól a házi őrizet végrehajtásának elvárásairól. Miután a rendőrség sem szóbeli, sem írásbeli utasítást a folyamatos őrzésre nem kapott, a rendőrség a házi őrizet általános szabályainak megfelelően járt el úgynevezett visszatérő őrzéssel. A kiemelten veszélyes személyekre való tekintettel ezt napi hét alkalommal tették meg, figyelembe véve azt a jogszabályi korlátot, hogy a rendőrség a házi őrizet végrehajtása során a szükséges mértéken túl törvényes ok nélkül "nem zavarhatja a terhelt magánéletét" - hangsúlyozta a BM.

Közölték azt is: a szaktárca az áprilisi bírói döntés után soron kívüli jogszabály-módosítást kezdeményezett az ilyen esetek elkerülése érdekében, amely a bírósági ügyek jelentős gyorsítását célozza. Ennek köszönhetően szeptember 1-jétől a hasonló esetekben, a házi őrizetben kötelező az elektronikus lábbilincs használata - emlékeztettek.

A rendőrség a honlapján szombat délelőtt tette közzé, hogy péntek éjjel megszökött a házi őrizetből az idős emberek sérelmére elkövetett rablógyilkosságokkal vádolt ároktői cigánybanda két tagja, fogolyszökés miatt indult eljárás a 26 éves Rostás Henrik és az 51 éves Rostás Elemér ellen. Az Együtt-PM és a Jobbik a történtek kapcsán az igazságügyi és a belügyi tárca vezetőjének felelősségét is felvetette.

(MTI nyomán)

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése