2013. szeptember 13., péntek

Kuruc.info: Vlagyimir Putyint felterjeszthetik a Nobel-békedíjra

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
Transform Self-Doubt into Confidence

Find Your True Path In Life, Release Inner Blocks, & Move Forward With Confidence. Sign up for this $21 online course by Max Highstein today.
From our sponsors
Vlagyimir Putyint felterjeszthetik a Nobel-békedíjra
Sep 13th 2013, 17:30

Vlagyimir Putyint felterjeszthetik a Nobel-békedíjra - közölte internetes honlapján az Oroszország Hangja orosz médiacég és a The Huffington Post című nemzetközi hírportál brit változata.

E források szerint a kezdeményezés Szergej Komkovnak, az Oroszországi Oktatási Alapítvány elnökének a nevéhez fűződik. Ő levelet írt a Nobel-bizottságnak, s abban kifejti: Vlagyimir Putyin bizonyságot tett a béke ügye iránti elkötelezettségéről. "A világ egyik vezető országának a vezetőjeként minden erőfeszítésével arra törekedett, hogy fenntartsa a békét és a nyugalmat saját országában, és tevékenyen hozzájárult a planétán kirobbant bármely konfliktus békés rendezéséhez" - olvasható a levélben. Ez azonban még nem hivatalos felterjesztés: Komkov ugyanis nem tartozik ahhoz a körhöz, amely hivatalosan is javaslatot tehet.

Az Oroszország Hangja honlapján arról ír: Európában is egyre több szó esik Putyin érdemeiről a szíriai krízis rendezésében. "Franciaországban már aláírásgyűjtés kezdődött, a petíció szövege hasonló Komkov levelének tartalmához. Róma utcáin plakátok jelentek meg az orosz elnök arcképével, 'Putyinnal vagyok' aláírással" - olvasható az orosz hírportálon.
A brit portál arra hívja fel a figyelmet, hogy az ötletet a Rupert Murdoch médiacézár tulajdonában lévő Fox News amerikai hírcsatorna is támogatta. Kathleen Troia McFarland, a Fox News nemzetbiztonsági szakértője - aki a Nixon-, Ford- és Reagan-kormányzatban különböző állami tisztségeket viselt a nemzetbiztonságért felelős posztokon - úgy fogalmazott: "A világ tisztában van azzal, hogy Vlagyimir Putyin egyike azoknak, akik valóban megérdemlik a Nobel-békedíjat."

A Nobel-bizottság nem kommentálja a hírt, hiszen a jelöltekről szóló információk titkosak, a kitüntetettek nevét csak október 11. után hozzák nyilvánosságra - írja az Oroszország Hangja.

Hozzáfűzi ugyanakkor: még ha a felröppent információk igazak is, Putyin az idén bizonyosan nem lesz Nobel-békedíjas, hiszen az erre vonatkozó javaslatokat februárig be kellett küldeni. "Megkapja-e az orosz államfő a rangos díjat jövőre, ez majd kiderül, főleg abból, ahogyan a Szíria körüli események alakulnak" - írja az orosz portál.

Az afganisztáni háború lezárásáért annak idején Mihail Gorbacsovot Nobel-békedíjjal tüntették ki. Barack Obama amerikai elnök ugyancsak megkapta a díjat állítólagos békekezdeményezéseiért.

(MTI - Oroszország Hangja nyomán)

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése