2013. szeptember 13., péntek

Kuruc.info: Tóásó Előd nem ismerte el az ellene felhozott "bizonyítékokat"

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
300+% Conversion Increase

Learn how startups and leading businesses alike are getting huge results using web personalization and behavioral targeting the easy way in this ebook. Get it now!
From our sponsors
Tóásó Előd nem ismerte el az ellene felhozott "bizonyítékokat"
Sep 13th 2013, 19:11

Folytatódott helyi idő szerint csütörtökön a bolíviai Santa Cruzban Tóásó Előd bírósági meghallgatása az úgynevezett terroristaperben, amelynek során a magyar állampolgársággal is rendelkező vádlott nem ismerte el az ügyészek által előterjesztett "bizonyítékok" érvényességét.


Pénteki bolíviai sajtójelentések szerint Tóásó szerint nem lehet bizonyítéknak tekinteni azokat az adatokat, amelyeket az ügyészek állítólag a vádlottaktól elkobzott és önkényesen feltört számítógépekről szereztek. A magyar férfi ezúttal azt a vádat utasította el, amely szerint a több mint négy évvel ezelőtti elfogása és társainak lelövése előtti éjszakán, azaz 2009. április 15-én hajnalban a csoportnak köze lett volna a Julio Terrazas bíboros Santa Cruz-i rezidenciája elleni robbantásos merénylethez.

Megismételte azt, amit azt az utóbbi években számos kihallgatás során többször elmondott, miszerint a kérdéses időpontban szállodai szobájában tartózkodott, és filmeket nézett a laptopján. Április 15-én egész nap nem hagyta el a szállodát, éjszaka pedig lefeküdt aludni - közölte. Ennek alapján Tóásó szerint nem is lehetett szó semmiféle "tettenérésről", semmi sem indokolta, hogy a rendőrök bírósági végzés nélkül törjenek be szállodájukba, és embereket végezzenek ki - mondta a vádlott.

A bolíviai kommandósok 2009. április 16-án az akkor a helyi ellenzék fellegvárának számító Santa Cruz város Las Américas nevű szállodájában - a hivatalos verzió szerint - lelőtték a bolíviai születésű, bolíviai-magyar-horvát állampolgárságú Rózsa Flores Eduardót, az erdélyi Szovátáról való Magyarosi Árpádot és az ír Michael Martin Dwyert. A horvát-bolíviai állampolgár Mario Tadicot, valamint a román és magyar állampolgársággal is rendelkező Tóásó Elődöt letartóztatták. A bolíviai hatóságok azt állítják, hogy terrorcsoportot számoltak fel, amely Evo Morales elnököt is meg akarta gyilkolni. A pernek összesen 39 vádlottja van.

Tóásó ugyanakkor az elmúlt hetekben azt vallotta a bíróság előtt, hogy Dwyert nem is a szállodában lőtték le, hanem később végezték ki. Az elmúlt időszakban számos olyan információ került napvilágra Bolíviában, amely arról tanúskodik, hogy maga a kommandósakció is megrendezett volt, a szálloda lakóinál nem volt fegyver, nem tanúsítottak ellenállást, vagyis szó sem volt "tűzharcról".

(MTI)

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése