2013. szeptember 13., péntek

Kuruc.info: Gyermekrabszolga helyett román tolvajt vásárolt egy váli házaspár

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
Get healthier and fit with celebrity yoga instructor, Sadie Nardini.

The course will teach you a 14 day routine so you can maintain a body more free of toxins and extra weight.
From our sponsors
Gyermekrabszolga helyett román tolvajt vásárolt egy váli házaspár
Sep 13th 2013, 12:26

Egy váli házaspár 100 ezer forintot fizetett Romániában egy 14 és fél éves gyermekért, és magával hozta Magyarországra, hogy dolgoztassa. Csakhogy a fiút az anyja lopási szándékkal bocsátotta útjára. A fiú bő fél év alatt milliókat tulajdonított el a házaspártól.

Emberkereskedelem bűntett megalapozott gyanúja miatt vettek bűnügyi őrizetbe egy váli házaspárt, amely februárban Romániában százezer forintért vásárolt meg egy 14 és fél éves gyereket egy családtól azért, hogy dolgoztassa - közölte a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság a police.hu-n.

A közlemény szerint a férj lopás miatt tett feljelentést a Bicskei Rendőrkapitányságon hétfőn. A nyomozás során azonban ennél súlyosabb bűncselekményt tártak fel a rendőrök.

A rendelkezésre álló információk alapján a váli házaspár februárban Romániában egy családtól százezer forintért vásárolt meg egy 14 és fél éves gyereket. A fiút hivatalos iratokkal gyámságba vették, és azért hozták Magyarországra, hogy dolgozzon nekik az év végéig.

A "vásárlók" arról nem tudtak, hogy a gyereknek nem ez volt az első gyámságba vétele, és arról sem, hogy a fiú anyja lopási szándékkal bocsátotta útjára gyermekét. A fiú bő fél év alatt milliókat tulajdonított el a házaspártól. Ezért tett feljelentést a férj hétfőn Bicskén.

K. Lajost és K. Lajosnét emberkereskedelem bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként, majd bűnügyi őrizetbe vették, és kezdeményezték előzetes letartóztatásukat. A gyermek elhelyezéséről a nyomozók gondoskodtak.

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság vizsgálati osztálya felvette a kapcsolatot a romániai társszervekkel az anya felelősségre vonása ügyében.

(MTI - Origó nyomán)

Frissítés: Nem mintha nem lett volna egyértelmű, de a kis "rabszolga" és "K."-ék is cigányok

A Zaol cikke (a "romázásért" elnézést kérünk olvasóinktól):

Nem mindennapi cselekmény borzolta csütörtökön a csöndes falu, Vál Fő utcáján tartózkodók kedélyét. Fél tucatnyi tévéstáb, rendőrségi autók, ez nem éppen megszokott erre.

Kit öltek meg? – hajolt ki egy sofőr kocsija ablakán, míg elaraszolt a kamerájukat igazgató stábok mellett. Senkit, mondták a sajtómunkások – egy fiatal nőt figyeltek, aki egy pillanatra kijött az emberkereskedelemmel gyanúsított házaspár házából. Ő nem ismer semmiféle K-ékat, mondta, azzal eltűnt a házban.

Az utcabeliek keveset tudnak a Gyúróról néhány hónapja ide költözött családról. Legfeljebb csak azt, hogy sokan vannak, kora reggel mennek, este jönnek, piacozással, vásározással foglalkoznak, Erdélyből kerültek a környékre és hogy romák. Egyébként senki sem tartotta a kapcsolatot velük, csendes, maguknak való népeknek ismerik őket. A falubeliek is most szembesültek vele, hogy a titokzatos família egy 14 és fél éves erdélyi roma fiút vásárolt, mint a rendőrség által eddig felderített adatokból kiderült, 100 ezer forintért, különböző ház körüli munkákra.

A család azért került a rendőrség látókörébe, mert a családfő szeptember 9-én feljelentést tett, miszerint őket a „gyámságukba vett árva gyerek" meglopta. A fiút a helyiek, akik legalább látták, vagy találkoztak, beszéltek vele, kicsit furcsának, nem teljesen ép elméjűnek írják le, a gyanúsítottak szomszédságában élő idős asszony szerint sokat és némán dolgozott, például az udvaron rakodott építési törmeléket.

Mint később kiderült, nem az első ilyen „gyámsága" volt ez már a gyereknek, az anyja Romániában kifejezetten azért adta el különböző összegekért, hogy a munkaadóitól minél többet lopjon és a pénzt küldje haza. A tinédzser tette is a dolgát, bő fél év alatt milliós értéket lopott össze váli „gyámszüleitől".

K. Lajost és feleségét a rendőrség kihallgatta, egyben gondoskodtak a fiú elhelyezéséről is, valamint felvették a kapcsolatot a romániai társszervekkel, az anya felelősségre vonásáért.

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése