2013. szeptember 13., péntek

Kuruc.info: Szeptember 16-ától folytatódik a Hunnia-ügy tárgyalása

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
13 Tips on Interviewing

High quality empowering, inspiring & uplifting content. Sign up to get our special report 13 Tips on How to Get the Most out of Being Interviewed for free.
From our sponsors
Szeptember 16-ától folytatódik a Hunnia-ügy tárgyalása
Sep 13th 2013, 17:58

Szeptember 18, 23 és 25-én Soós Tibort kérdezik a védőügyvédek és a vádlottak, szeptember 27-én pedig ismét Benkő György kerül terítékre.


Soós Tibor 2011. júniusában kezdte el vallomástételét a Fővárosi Bíróságon, majd legutóbb 2012 márciusában szerepelt, amikor szembesítették olyan tanúkkal, akik több állítását cáfolták. A vád koronatanújának egyik vallomástételén sem lehetett jelen Budaházy György és a nyolcadrendű vádlott, T. Csaba, mert Soós Tibor "megfélemlítve" érezte magát általuk. Jelen tárgyalási szakaszban a védők és a vádlottak fogják kérdezni és tényekkel cáfolni a vád koronatanújának állításait.

Soós Tibor 2009. áprilisában került előzetes letartóztatásba, mert egy bombával együtt találták az autójában, amelyet akkor magáénak mondott, aztán kilenc nap után együttműködést kötött a rendőrséggel.

Akkoriban a sajtó képviselői Fazekas Géza ügyészségi szóvivőt is megkérdezték a vádalkuról, aki határozottan tagadta, hogy Magyarországon ilyesmire sor kerülhet. A tények azonban azt mutatják, hogy Soós Tibor ellen 2009. áprilisában eljárás indult robbanószerrel való visszaélés gyanújában, amit aztán 2010. januárjában Keresztes Imre főügyész elkülönített a Budaházy-ügytől majd az eljárást meg is szüntették ellene.

Cserébe Soós terhelő vallomásokat tett több emberre terrorizmus ügyében úgy, hogy közben önmagára vonatkozóan is beismerő vallomásokat tett ugyanezen ügyben. Miközben Soós másokat akar vallomásával terrorizmus ügyében befeketíteni, közben egyre jobban elássa önmagát, és egyre több terhelő vallomást tesz önmagára vonatkozóan. Erre csak annyit lehet mondani: vádalkut kötni is tudni kell.

A két vádlott kizárása az ügyészség koronatanújának vallomástételéről már önmagában is döbbenetes, de a bíróság képes fokozni a meglepetéseket. Az előző tárgyalási szakasz végén Budaházy György kérte a bíróságot, hogy szüntesse meg a kizárásukat Soós Tibor vallomástételéről, mert szeretnének kérdéseket feltenni a tanúnak, vagy legalább a szomszéd helyiségből mikrofon-hangszóró kapcsolaton át kérdezhessenek. A bíróság erre az indítványra küldött egy e-mailt Budaházy védőjének, hogy a Fővárosi Törvényszék biztosítani tudja zárt láncú tévén keresztül a kérdezés lehetőségét, de ennek költségeit a vádlottak kell vállalják, ami naponta 250 ezer forint. Ezeket az abszurd feltételeket természetesen nem fogadta el egyik vádlott sem, mert ők elsősorban a közvetlen kérdezés lehetőségét kérték, de még az ilyen technikai megoldás is meggyőződésük szerint töredék költségen megoldható lenne.

A Hunnia-ügy tárgyalássorozata tehát szeptember 16-tól folytatódik nyilvánosan. Szeptember 18-ra, 23-ra és 25-re idézte meg a bíróság Soós Tibort, majd 27-re Benkő Györgyöt. Aki teheti, vegyen részt a tárgyaláson, hogy maga is meggyőződhessen az egész eljárás abszurditásáról!
 

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése