2013. szeptember 13., péntek

Kuruc.info: 41 év után szökött vissza hazájába egy észak-koreaiak által elrabolt férfi

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
Manage your social media

Best social media tool for image publishing to Facebook and Twitter. Look amazing and delight your followers. Get 40% off when you sign up today.
From our sponsors
41 év után szökött vissza hazájába egy észak-koreaiak által elrabolt férfi
Sep 13th 2013, 08:45

Negyvenegy év után szökött vissza hazájába egy dél-koreai férfi, akit korábban Észak-Korea rabolt el - közölték pénteken szöuli kormánytisztviselők és aktivisták.

A 68 éves Cson Uk Pjo egyike volt annak a 25 fős legénységnek, amelynek tagjait az észak-koreaiak 1972-ben két bárkáról elraboltak a Sárga-tengeren - mondta Csoj Szung Jong, az Észak-Korea által elraboltak hozzátartozóit tömörítő szövetség elnöke. Tájékoztatása szerint Cson idén augusztus elején szökött meg, egyedül azok közül, akiket akkor az észak-koreaiak elragadtak. Hazatértekor két hetes vizsgálat alá vetették, és csak ezután találkozhatott szeptemberben családtagjaival.

Kim Hjung Szuk, a szöuli egyesítési minisztérium szóvivője pénteken újságíróknak megerősítette az értesülést, mondván hogy a férfi biztonságban visszatért Dél-Koreába. A szóvivő ugyanakkor további részletekkel nem szolgált. Szöul szerint mintegy 500 további dél-koreait raboltak el és tartanak fogva Észak-Koreában az 1950 és 1953 között lezajlott koreai háború óta, amelyet a felek fegyverszüneti megállapodással zártak le.

(MTI)

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése