2013. szeptember 13., péntek

Kuruc.info: Vadai Ágnes a honvédelmi tárcához is hűtlen volt - csak a honlapjára több milliónyi közpénzt szórt el

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
Transform Self-Doubt into Confidence

Find Your True Path In Life, Release Inner Blocks, & Move Forward With Confidence. Sign up for this $21 online course by Max Highstein today.
From our sponsors
Vadai Ágnes a honvédelmi tárcához is hűtlen volt - csak a honlapjára több milliónyi közpénzt szórt el
Sep 13th 2013, 11:42

Nyomozást rendelt el a Központi Nyomozó Főügyészség ismeretlen tettes ellen korábbi honvédelmi minisztériumi szerződések miatt.

A gyanú szerint a Honvédelmi Minisztérium (HM) volt kabinetfőnöke 2008 és 2010 között több millió forint értékben kötött megbízási szerződéseket kommunikációs cégekkel Vadai Ágnes volt honvédelmi államtitkár - jelenlegi független országgyűlési képviselő, a DK politikusa - honlapjának üzemeltetésére, miközben ezt a feladatot a minisztérium dolgozói is el tudták volna végezni - hangzott el az M1 péntek déli Híradójában.

Nagy Andrea a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője a Híradónak elmondta, hogy hűtlen kezelés bűntettének gyanúja miatt, ismeretlen tettes ellen rendeltek el nyomozást szeptember 6-án. A nyomozás határideje november 6., ami szükség esetén meghosszabbítható - nyilatkozta a szóvivő.


Vadai és a "hűtlen kezelés"

A szerződésekkel kapcsolatban júliusban Hende Csaba honvédelmi miniszter tett feljelentést az ügyészségen ismeretlen tettes ellen, hűtlen kezelés és magánokirat-hamisítás miatt. Fazekas Géza, a Legfőbb Ügyészség szóvivője korábban azt mondta, a miniszter három szerződést kifogásolt, amelyek egyike a honvédségi államtitkári honlappal függ össze.

Ezt megelőzően a Magyar Nemzet azt írta, a feljelentés azzal lehet összefüggésben, hogy Vadai Ágnes államtitkári honlapjának szerkesztésével és az ehhez köthető különböző PR-feladatokkal két külsős céget is megbíztak több millió forintért, holott ez - a HM belső szabályzata szerint - az akkori kommunikációs főosztály feladata volt. Emellett a napilap szerint a kifizetésekről megkérdőjelezhető teljesítési igazolások készültek, amelyeket az államtitkár írt alá.


Süllyed a hajó...

A sajtóhír megjelenését követően az MSZP közleményben állt ki Vadai Ágnes volt szocionista honvédelmi államtitkár és Szeredi Péter, a HM korábbi kabinetfőnöke mellett, valamint lemondásra szólította fel a feljelentést tevő Hende Csabát. Az MSZP-ből időközben kilépett, jelenleg a DK elnökségi tagjaként politizáló Vadai Ágnes júliusban azt mondta, hogy "a rezsimnek a tyúkszemére lépett", és valószínűleg egy mérhetetlenül kicsinyes bosszúról van szó.

(MTI - Hír TV nyomán)

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése