2013. szeptember 13., péntek

Kuruc.info: Portálunk miatt volt kénytelen nyíltan vállalni az ittas vezetés tényét egy fideszes országgyűlési képviselő - félmilliós büntetést kapott

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
13 Tips on Interviewing

High quality empowering, inspiring & uplifting content. Sign up to get our special report 13 Tips on How to Get the Most out of Being Interviewed for free.
From our sponsors
Portálunk miatt volt kénytelen nyíltan vállalni az ittas vezetés tényét egy fideszes országgyűlési képviselő - félmilliós büntetést kapott
Sep 13th 2013, 12:49

Jogerőre emelkedett az ittasan vezető "T. A." 480 ezer forintos büntetése és a közúti járművezetéstől való egyéves eltiltása - közölte a Nyíregyházi Törvényszék elnökhelyettese, szóvivője pénteken. A szemérmes monogram Tilki Attilát, a Fidesz-KDNP országgyűlési képviselőjét takarja. Az ittas vezetés tényéről portálunk számolt be elsőként 2012 februárjában, ezután a képviselő kénytelen volt színt vallani és kiállni a nyilvánosság elé. Ellenkező esetben borítékolhatjuk, hogy az elkövető örökre "T. A." maradt volna...

"T. A."
A bíróság indoklása szerint Tilki Attila még 2012. február 9-én személygépkocsijával az autópályán haladt Budapest irányából Miskolc felé. Az autó ismeretlen okból leszaladt a sztrádáról a füves útpadkára, majd megcsúszott, keresztbe fordult és nekiütközött a pályatesteket elválasztó szalagkorlátnak.

A baleset következtében személyi sérülés nem történt, a járművet vezető "T. A."-nál viszont "enyhe alkoholos befolyásoltságot" állapítottak meg. A Nyíregyházi Járásbíróság 2013. március 4-én tárgyalás mellőzésével ittas vezetés vétsége miatt Tilkit 480 ezer forint pénzbüntetésre ítélte és egy évre eltiltotta a közúti járművezetéstől.

A vádlott védője az ügyben tárgyalás megtartását kérte, amit a bíróság ki is tűzött, azonban a védő az indítványát visszavonta. Így a járásbíróság döntése augusztus 29-én jogerőre emelkedett.

Tilki Attila 2012. február 22-én, miután a Kuruc.infón az esettel összefüggésben neve előző este megjelent, közleményben tudatta, hogy az M30-as autópályán a szalagkorlátnak ütközött még február 9-én. Közölte, hogy a baleset után a szervezetében alkoholfogyasztást mutatott ki a vérvétel, és jelezte, vállalja a balesetével kapcsolatos következményeket. (Vajon "T. A.-ként" is vállalta volna? - a szerk.)

A balesetet szenvedő képviselő a történtekről írva azt is megemlítette, hogy aznap reggel csúszós úton vezetett, amikor a saját autójával a szalagkorlátnak ütközött. "Bár személyi sérülés nem történt, a rendőrséget az esetről magam értesítettem, kiérkezésük után pedig - lemondva mentelmi jogomról - azonnal és önként vállaltam az alkoholszonda megfújását, majd a vérvételt, amely alkoholfogyasztást jelzett" - áll a nyilvánosságra kerülésig lapító "bűnbánó" közleményben.

(Kuruc.info - MTI nyomán)

Kapcsolódó:

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése