2013. szeptember 4., szerda

Kuruc.info: Vádat emeltek a corvinusos nyelvvizsgák ügyében

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
DocRaptor - HTML to PDF

DocRaptor is the highest quality HTML to PDF API on the market. Our API is easy to integrate, and has full HTML5 and CSS support. Get your free 30 day trial today!
From our sponsors
Vádat emeltek a corvinusos nyelvvizsgák ügyében
Sep 4th 2013, 11:47

A Budapesti Nyomozó Ügyészség tizennyolc emberrel szemben emelt vádat a Budapesti Corvinus Egyetem nyelvvizsgabotránya ügyében a Fővárosi Törvényszéken. A 18 embert bűnszervezetben, kötelességszegéssel elkövetett vesztegetés elfogadásával és más bűncselekményekkel vádolják.

A vádirat szerint 2010-től a Budapesti Corvinus Egyetem Élelmiszertudományi Karán működő Nyelvi Központban négy nyelvvizsgáztató tanár egy közvetítő segítségével vizsgázónként 300 ezer forintot kért, hogy az ELTE Idegennyelvi Továbbképző Központ által szervezett nyelvvizsgához olyanok is hozzájussanak, akik a követelményeket nem teljesítették.

A Blikk korábban azt írta: egy győri nyelviskola vezetője szállította a klienseket, esetenként saját autójával Budapestre. Aki fizetett, az hiteles nyelvvizsgapapírt kapott.

A Budapesti Corvinus Egyetem korábban azt közölte: az egyetem csak a helyszínt biztosította az idegen nyelvi vizsgáztatáshoz, ezenkívül semmilyen szervezeti kapcsolatban nem áll a nyelvoktató és nyelvvizsgaközponttal, és a vizsgáztatók sem állnak semmilyen jogviszonyban az egyetemmel.

A Btk. szerint a bűnszervezetben, kötelességszegéssel elkövetett vesztegetés elfogadásának bűntettéért egy évtől tíz évig terjedő szabadságvesztés szabható ki.

(Index)

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése