2013. szeptember 4., szerda

Kuruc.info: Több ezren tüntettek Stockholmban Obama látogatásakor

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
Matchmaker for $499/month

Sit back. Let us find you love. Featured on NYTimes and The Today Show.
From our sponsors
Több ezren tüntettek Stockholmban Obama látogatásakor
Sep 5th 2013, 04:55

Az amerikai hatóságok által folytatott titkos adatgyűjtés miatt tüntettek több ezren szerda este Stockholmban, Barack Obama amerikai elnök látogatása alkalmából.

A demonstráción több különböző szervezet - köztük a Szeptember 4-e nevű baloldali hálózat - tagjai vettek részt, de egységben, több kilométeres sorban, transzparenseket magasba tartva vonultak a városközpontba, arra a térre, ahol a parlamenti képviselők és a pártok irodáinak zöme van. "Mi mindannyian Edward Snowdenek vagyunk" - volt olvasható a Kalózpárt transzparensén, utalva az amerikai Nemzetbiztonsági Ügynökség (NSA) volt alkalmazottjára, aki felfedte az NSA adatgyűjtő tevékenységét.

"Le az Egyesült Államok imperializmusával" - skandálták radikális baloldaliak.

Az Amnesty International nemzetközi jogvédő szervezet tagjai (akik a jelek szerint normálisabbak, mint a "mieink") "El a kezekkel Szíriától!", "Ne legyen háború Szíria ellen!" jelmondatok alatt vonultak.

Több szíriai egyesület is tüntetett, legalább az egyik a várható amerikai katonai beavatkozás ellen, de volt olyan csoport is, amely a Bassár el-Aszad vezette szíriai hatalom megdöntéséért. A rendőrség többször közbelépett, hogy az ellentétes ideológiájú csoportok között ne legyen összetűzés.

A demonstrálók közül sokan csalódottságuknak adtak hangot a jelenlegi amerikai vezetés miatt, mert úgy vélik, hogy Obama az őt megelőző amerikai elnök, George W. Bush háborús politikáját kezdi másolni.

(MTI nyomán)

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése