2013. szeptember 4., szerda

Kuruc.info: Irán: vallásháborút robbanthatnak ki a Szíriát Izrael kedvéért megtámadók

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
Try New Relic at no charge

Deploy New Relic and get your Nerd Life t-shirt. Monitor your Ruby, PHP, Python, Java and .NET web apps in less than 2 minutes.
From our sponsors
Irán: vallásháborút robbanthatnak ki a Szíriát Izrael kedvéért megtámadók
Sep 4th 2013, 12:27

Az iráni Forradalmi Gárda helyettes parancsnoka arra figyelmeztette az Egyesült Államokat, hogy egy esetleges szíriai katonai beavatkozás vallásháborúhoz vezethet a Közel-Keleten - közölte a félhivatalos Farsz iráni hírügynökség szerdán.

Huszein Eszlami tábornok elmondta: "az amerikaiaknak tudniuk kellene, hogy a háború szabadon engedi a régióban lévő erőket, és ennek megfelelően a muzulmánok között megerősítheti azt az elképzelést, hogy ez valójában vallásháború".

Háború esetén a katonai csapás nem csupán a szíriai kormányzatra irányulna, hanem az iszlámra is - tette hozzá a hadseregtől függetlenül működő, több mint 100 ezer fős iszlám gárda helyettes parancsnoka.

Az iráni tábornok véleménye szerint az amerikai tervek Izrael érdekeit tartják szem előtt. "Emiatt háború esetén nem csupán a régió sorsa, hanem részben az egész iszlám világ története fordulóponthoz érkezik" - vélekedett Eszlami.

Haszan Róháni, az augusztusban beiktatott új iráni elnök élesen ellenez egy esetleges nyugati katonai beavatkozást Szíriában, és többször is felajánlotta, hogy közvetítő szerepet vállal a békés megoldás érdekében.

(MTI nyomán)

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése