2013. szeptember 4., szerda

Kuruc.info: Eltűnt a Dominikai Köztársaság pedofíliával vádolt pápai nunciusa

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
Matchmaker for $499/month

Sit back. Let us find you love. Featured on NYTimes and The Today Show.
From our sponsors
Eltűnt a Dominikai Köztársaság pedofíliával vádolt pápai nunciusa
Sep 5th 2013, 05:13

A Vatikán visszahívta a Dominikai Köztársaságba akkreditált pápai nunciusát, mert a helyi média pedofíliával vádolta meg őt, és amíg tart a nyomozás ellene, a Szentszék felmentette minden feladata alól - jelentette be szerdán egy egyházi szóvivő.

A dominikai főügyész később közölte, hogy az ügyben egy különleges ügyészt bíztak meg a Josef Wesolowski érsek elleni nyomozással.

Federico Lombardi vatikáni szóvivő elmondta, hogy a hat éve a karibi országban szolgálatot tevő Weselowskit "az utóbbi néhány hétben" hívták vissza, miután az egyház saját vizsgálatot indított ellene pedofília gyanúja miatt. A Reuters szerint magát a pápai nunciust nem lehetett elérni, hogy reagáljon a vádra. Holléte sem ismert.

Ferenc pápa megválasztása után néhány héttel bejelentette, hogy teljesen fel akarja számolni a papi pedofíliát, és gondoskodni kíván arról, hogy a szexuális visszaélések elkövetőit megbüntessék.

Agripino Collado, a dominikai katolikus egyház egyik tisztségviselője újságíróknak nyilatkozva elmondta, hogy amint a pápa értesült Weselowskí állítólagos visszaéléseiről, a Vatikán azonnal cselekedett. Az érseket az egyház valószínűleg megbünteti, ha bűnösnek találja, a Dominikai Köztársaságban azonban mentelmi joga van, mint nagykövetnek. A Santo Domingó-i ügyész, Yeni Berenice Reynoso szerint azonban Weselowski ellen a szigetországban kell lefolytatni a vizsgálatot, és felelősségre vonni, ha bűnösnek találják, nem pedig a Vatikánban.

(MTI)

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése