2013. szeptember 4., szerda

Kuruc.info: Nem kellett sokáig várnunk: Orbán "jó és édes évet" kívánt a zsidóknak

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
Try New Relic at no charge

Deploy New Relic and get your Nerd Life t-shirt. Monitor your Ruby, PHP, Python, Java and .NET web apps in less than 2 minutes.
From our sponsors
Nem kellett sokáig várnunk: Orbán "jó és édes évet" kívánt a zsidóknak
Sep 4th 2013, 09:41

Levélben köszöntötte Orbán Viktor miniszterelnök a magyarországi zsidó közösséget és vezetőit a zsidó újév, a rós hasána alkalmából.

A kormányfő "jó és édes évet" kívánt a címzetteknek és a magyarországi zsidóságnak azokban a leveleiben, amelyeket Heisler Andrásnak, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége elnökének, Köves Slomó vezető rabbinak, az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség vezetőjének, Deblinger Eduárdnak, a Magyarországi Autonóm Orthodox Izraelita Hitközség elnökének és Szabó Györgynek, a Magyarországi Zsidó Örökség Közalapítvány elnökének küldött el az 5774. zsinagógai év alkalmából - tájékoztatta Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke szerdán.

A Gergely naptár szerint szeptember 5-én - a gyakorlatban már szeptember 4-én napszálltakor - beköszönt a zsidó újév, a rós hasána. A zsidó naptár szerint 5774. tisri hónap elseje és másodika a zsinagógai újév, "a világ és az ember teremtésének évfordulója, amikor az ember teremtett voltára és függésére Istentől emlékeznek".

(MTI nyomán)

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése