2013. szeptember 4., szerda

Kuruc.info: 2800 magyar szurkoló utazik Bukarestbe

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
Try New Relic at no charge

Deploy New Relic and get your Nerd Life t-shirt. Monitor your Ruby, PHP, Python, Java and .NET web apps in less than 2 minutes.
From our sponsors
2800 magyar szurkoló utazik Bukarestbe
Sep 4th 2013, 11:29

A magyar labdarúgó-válogatott sorsdöntőnek ígérkező, bukaresti világbajnoki selejtezőmérkőzésére 2800 vendégszurkoló váltott jegyet.

A magyar szövetség (MLSZ) tájékoztatása szerint a maximális, 5000 belépőt igényelte a meccsre, és azokat augusztus 15-ig értékesíthette. Ezt a határidőt kétszer is kitolta, így végül 2800 jegy talált gazdára, azaz ennyi magyar szurkoló lehet jelen pénteken a Románia elleni találkozón, ugyanis a helyszínen már nem lehet jegyet venni a vendégszektorba.

A Román Labdarúgó Szövetség kedden jelezte, nem adja el a román szurkolóknak a fennmaradt helyeket, hogy megelőzze az esetleges konfliktusokat. A vendéglátók telt házra, azaz 50 ezer nézőre számítanak.

A 2800 magyar drukker közel fele különvonattal utazik a román fővárosba. Az utazást a magát a magyar labdarúgó-válogatott hivatalos szurkolói csoportjának nevező Carpathian Brigade szervezte. A vonattal, amely csütörtökön 20:10-kor indul a Keleti pályaudvarról, 880 drukker utazik Budapestről és további 250 szurkoló száll fel Brassóban. A tervek szerint ez a csoport pénteken 14 órakor érkezik Bukarest egyik pályaudvarára, ahonnan buszokkal szállítják a drukkereket a stadionhoz.

Az MLSZ elnöksége keddi közleményében arra hívta fel a figyelmet, hogy a "forró hangulatú mérkőzés legfeszültebb pillanataiban" sem szabad arról megfeledkezni, hogy a Románia–Magyarország selejtezőmérkőzés "elsősorban egy sportesemény, semmiképp sem háború".

"Bukarestben a magyar válogatott mindent el fog követni azért, hogy sikerrel járjon a román Nemzeti Stadionban. Ehhez nagyon kell szurkolóink szívből jövő és szenvedélyes szurkolása, de még a tévénézők otthoni drukkolása is. Enélkül nehezebben sikerülhet a romániai győzelem, nehezebben érhetőek el céljaink.

Ugyanakkor a válogatottal együtt arra kérjük a szurkolókat, a sportszerűség is legyen a magyar tábor jellemzője, ebben is múljuk fölül minden mérkőzésen ellenfelünket!" - olvasható a testület állásfoglalásában, amely külön kiemeli, "minden olyan megnyilvánulás – akár politikai tartalmú, gyűlöletkeltő, esetleg rasszista –, amely megszegné az UEFA és a FIFA zéró toleranciát hirdető szabályait, súlyosan sérthetik a magyar válogatott érdekeit, veszélyeztethetik céljait".

A Románia-Magyarország találkozó közép-európai idő szerint pénteken 20 órakor kezdődik. A bukaresti mérkőzés meghatározó lesz a pótselejtezőt érő második hely szempontjából, Magyarország jelenleg egy ponttal előzi meg Romániát a csoportban.

Ponta: "adjanak leckét európai viselkedésmódból"

Felhívást intézett szerdán Victor Ponta román miniszterelnök hazája futballszurkolóihoz, hogy "adjanak leckét" európai viselkedésmódból a Románia-Magyarország labdarúgó világbajnoki selejtező alkalmából, és reményét fejezte ki, hogy nem lesznek "sovén és idegengyűlölő" megnyilvánulások a pénteki meccsen.

Ponta a kormányülésen, annak első, a sajtó számára nyilvános részében beszélt a péntek esti mérkőzésről, amelyet Bukarestben a National Arénában rendeznek.

A kormányfő szerint a román rendőrség és csendőrség készen áll, hogy a találkozóra a megfelelő biztonsági intézkedések mellett, "törvényes és normális" keretek között kerüljön sor.

(MTI)

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése