2013. szeptember 4., szerda

Kuruc.info: Szíria "minden eszközzel" megtorolja a támadást

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
Helpdesk Ticketing System

Award-winning helpdesk system with an inbuilt KBase, forums, canned responses & more. Try super user friendly Freshdesk today. (In 2 minutes, You'll set it up!)
From our sponsors
Szíria "minden eszközzel" megtorolja a támadást
Sep 4th 2013, 16:44

A szíriai kormány "minden eszközt" megragad annak érdekében, hogy megtoroljon egy esetleges nyugati támadást - közölte szerdán a francia hírügynökséggel a szíriai külügyminiszter-helyettes.

Fajszal al-Mekdad az AFP-nek adott exkluzív interjújában azt nem árulta el, milyen módon fog a szíriai kormány visszavágni. A miniszterhelyettes leszögezte: a kormány nem enged a Nyugat katonai csapással való fenyegetőzésének, még akkor sem, ha kitör a "harmadik világháború". Mekdad szerint egyetlen szíriai sem áldozhatja fel országa függetlenségét.

A politikus egyúttal arról is beszélt, hogy miközben az Egyesült Államok és Franciaország irányította tengely csapásra készül hazája ellen, Damaszkusznak is joga van mozgósítani saját szövetségeseit, így Oroszországot és Iránt, ők pedig "mindenféle támogatást" megadnak az országnak.

Eközben a szíriai parlament elnöke arra kérte Franciaországot, hogy "ne cselekedjen elhamarkodottan". A francia törvényhozás szerdán tart szavazás nélküli vitát a Szíria elleni katonai csapás helytállóságáról. Francois Hollande elnök támogatja az intervenciót, mivel szerinte "meg kell büntetni Bassár el-Aszad elnököt, amiért vegyi fegyvert vetett be saját népe ellen". Mohamed Dzsihad al-Laham levelében - amelyet a francia nemzetgyűlés és szenátus elnökének címzett - az is olvasható, hogy egy Szíria elleni katonai fellépés illegális lenne, mivel Szíria független ország, amely nem jelent semmilyen fenyegetést a Francia Köztársaságra nézve. A politikus kitért arra is, hogy országa teljes mértékben együttműködik az ENSZ-szakértőkkel a Damaszkusz külvárosában történt "aljas támadás" ügyében, amelyet szíriai szakértők is vizsgálnak.

Szerdán Núri al-Máliki iraki miniszterelnök javaslatot tett a szíriai konfliktus párbeszéd útján való rendezésére. A síita kormányfő a televízióban sugárzott beszédében leszögezte: ez az "új kezdeményezés" magában foglalja a Szíriába irányuló fegyverexport, illetve a szemben álló felek anyagi támogatásának leállítását, valamint a közel-keleti országban tartózkodó összes külföldi harcos távozását is.

(MTI nyomán)

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése