2013. szeptember 4., szerda

Kuruc.info: Szörényi szerint semmi felháborító nincs Roberta rendezésében, sőt inkább a "szélsőjobbot" támadja

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
CloudMailin

Incoming Email for your web app. Get started in minutes and scale effortlessly when you need it.
From our sponsors
Szörényi szerint semmi felháborító nincs Roberta rendezésében, sőt inkább a "szélsőjobbot" támadja
Sep 4th 2013, 15:21

Az István, a király zeneszerzője szerint semmi felháborító nincs az Alföldi Róbert-féle rendezésben. Úgy érzi, hogy az eredeti értelmezését a magyar- és kereszténygyalázó zsidó buzi adta vissza a legjobban.

Zoom
Szép társaság - Szeged város aranyérmét adja át Botka László polgármester Szörényinek, Bródynak és Alföldinek

A magyarság önkritikus humorérzéke nagyjából a nullával egyenlő - "állapítja meg" Szörényi Levente az István, a király Alföldi Róbert rendezte változatával kapcsolatban, melyben - ellentétben a normális értékrenddel rendelkező magyarokkal - semmi felháborítót nem lát.

Szörényi a Heti Válasznak adott, csütörtökön megjelenő interjújában beszámol arról, miért kötöttek egyezséget Alföldi Róberttel, amely szerint a rendező nem változtathatja meg a dalokat, a szerzők cserébe nem szólnak bele, mi van a színpadon. Szörényi szerint az István-rendezés "nem lett annyira jó, hogy teljes mellszélességgel kiállhasson mellette az ember, de a valóságábrázolás remek".

"Én nem abban vagyok érdekelt, hogy az egyház és a mindenkori politika által jóváhagyott, "kényelmes" István, a király kerüljön színpadra. (...) Mondhatják, hogy menjek a francba, de mégiscsak én írtam a zenét, s azt, hogy 'Felkelt a napunk, István a mi urunk', úgy írtam, hogy Rákosi pajtásra gondoltam. Ahogy integet, mi meg gyerekként énekelünk neki. Ezt az eredeti értelmezésemet minden eddiginél jobban adta vissza a mostani rendezés."

A zeneszerző szerint "a szélsőjobbon különösen nagy katyvasz van a fejekben", úgyhogy meg sem lepődik, amikor ellene tüntetnek Árpád-sávos zászlókkal. "Néphülyítők olyanokkal tömik az emberek fejét, hogy Jézus is magyar volt. Azt is olvastam már, hogy 'mi előbb voltunk keresztények, mint Jézus'. Ezt a szellemi moslékot tudatosan kavargatják önjelöltek, gyakran a szélsőjobb támogatásával".

(Origó - Heti Válasz nyomán)

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése