2013. szeptember 4., szerda

Kuruc.info: Egy vidám tiszabői történetecske 2009-ből - a rendőrség sajnos ott is közbelépett

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
Try New Relic at no charge

Deploy New Relic and get your Nerd Life t-shirt. Monitor your Ruby, PHP, Python, Java and .NET web apps in less than 2 minutes.
From our sponsors
Egy vidám tiszabői történetecske 2009-ből - a rendőrség sajnos ott is közbelépett
Sep 4th 2013, 08:47


A Szolnoki Törvényszéken kedden megkezdődött T. J. és 8 társának büntetőpere, akiket maradandó fogyatékosságot okozó testi sértés bűntettével és más bűncselekmények elkövetésével vádolnak.

A vádirat szerint az érintettek két népes család közösségébe tartoznak Tiszabőn. Korábban még jó viszonyban állt egymással a két família, amely azonban néhány éve megromlott egy bírósági ügy, valamint pénzügyi okok miatt. Egyre többször kerültek szóváltásba a családok tagjai, mígnem 2009. október 5-én délelőtt az egyik tiszabői utcán a vádlottak közül többen hangos vitába keveredtek egymással.

A perpatvarban az első rendű vádlott, T. J. ököllel megütötte a rivális M. család egyik tagját, a hatod rendű vádlottat. Hamarjában tömeges verekedés alakult ki. Dél körüli időre lassan „elült a vihar", de nem úgy a lelkekben. Az M. família bosszút forralt, s miközben kölcsönös fenyegetőzések hangzottak el, a két szemben álló banda „kihirdette" a visszavágó aznap esti időpontját, de abban azért megegyeztek, hogy ha jót akarnak maguknak, a gyerekeket mindannyian elviszik otthonról. Mindkét család megtette az előkészületeket: különböző eszközöket, szerszámokat gyűjtöttek össze, és a családtagok rokonokat, ismerősöket toboroztak, akik segítenek majd a „háborút" megnyerni.

A vádirat szerint az M. család karddal, légpuskával, vascsővel, és egyéb, az élet kioltására alkalmas fegyverzettel, míg a T. família vasvillával, baseball-ütővel, kiegyenesített kaszával és egyéb ütő, vágó, szúró eszközökkel szerelte fel magát. A megegyezett esti időpontban pedig megkezdődött az ütközet. A csetepaté közben Molotov-koktélokat, benzines palackokat, tűzijáték rakétákat, petárdákat gyújtottak meg, s dobtak a másik fél felé. Az egyik vádlott, aki a házuk elől kísérte figyelemmel a történteket, az apja tulajdonát képező, engedély nélkül tartott légfegyverből több lövést adott le, melyek két személyt megsebesítettek. Az összecsapásnak a sajnálatos módon kiérkező rendőrök vetettek véget – a rendőrök akkor 13 személyt hallgattak ki az ügyben –, majd a mentősök ellátták a sérülteket, akik közül akadtak, akiknek maradandó fogyatékosságot okozott a két család háborúja. Négy személyt vettek akkor őrizetbe, akik ellen emberölés kísérlete, és csoportos garázdaság miatt indult eljárás, ám a vádiratban már „csak" minősített testi sértés szerepel.

Kedden iratismertetés zajlott, és meghallgatták a vádlottakat. A szeptember 10-i tárgyalásra tanúkat és szakértőket idéztek be.

(Szoljon nyomán)

Korábbi tiszabői hírek:

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése