2013. augusztus 22., csütörtök

Kuruc.info: Nem lesz pénteken vasutassztrájk

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
New Thought, New You!

How to create a joyful life of Health, Wealth, Love & Prosperity. This online course is taught by Rev. Scott DeMarco. Enroll today for just $125.
From our sponsors
Nem lesz pénteken vasutassztrájk
Aug 22nd 2013, 17:22

Megállapodtak a béremelésről a MÁV-nál, eszerint a vasutasok 2013. július elsejéig visszamenőlegesen 2,4 százalékos alapbéremelést kapnak, így elmarad a péntekre tervezett demonstráció.

A megállapodás szerint a vasutasok 2013. július elsejéig visszamenőlegesen 2,4 százalékos alapbéremelést kapnak, amelyet a szeptemberi bérekkel, október 10-ig fizet ki a cég. A MÁV csütörtöki, MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a béremelés nem érinti a vezetői kört.

Mivel létrejött a megállapodás, a Mozdonyvezetők Szakszervezetét, a Vasutasok Szakszervezetét és a VDSzSz Szolidaritást tömörítő Vasutas Szakszervezetek Szövetsége (VASZ) nem demonstrál pénteken - közölte a VASZ az MTI-vel, miután csütörtökön délután megszületett az egyezség.

A munkáltatók vállalták, hogy 2014. június 30-ig a munkavállalók jövedelmi helyzetét hátrányosan befolyásoló intézkedéseket nem hoznak, csoportos létszámcsökkentést nem hajtanak végre.

A megállapodást a MÁV Zrt., a MÁV-Start Zrt., a MÁV-Trakció Zrt., MÁV-Gépészet Zrt., MÁV Szolgáltató Központ Zrt. írta alá.

A MÁV Zrt. ugyanakkor vállalta, hogy a MÁV Vagyonkezelő Zrt., a MÁV Ingatlankezelő Kft., a MÁV FKG Kft., a Záhony-Port Zrt., a MÁV KFV Kft., a MÁV KERT Kft., a MÁV Vasútőr Kft. munkavállalói körében is ezzel megegyező elvek alapján és mértékben hajtják végre a bérfejlesztést.

Arról is megállapodtak, hogy a nyugdíjpénztári tagsággal rendelkezők számára az alapbér 0,5 százalékának megfelelő havi tagdíj-kiegészítést biztosítanak a munkáltatók 2013. október elsejétől.

A VASZ emlékeztet arra, hogy 2013. július 8-án bruttó 25 ezer forintos egyszeri kifizetésben állapodott meg a MÁV csoport és a VASZ vezetése, amit a munkáltató július 12-ig át is utalt a munkavállalók számlájára. Ez az összeg az idei bérfejlesztés első negyedéves részletének felelt meg.

A MÁV közleményében megerősítette, hogy a csütörtöki megállapodás alapján 2,4 százalékos alapbéremelést hajt végre az anyavállalat, valamint a teljes körű konszolidációba bevont 11 leányvállalat mintegy 35 ezer munkavállalójánál.

A munkáltató elsődleges célja a munkahelyek megőrzése, a foglalkoztatás biztonságának garantálása.

A MÁV törekvéseinek támogatottságát mutatja, hogy a megállapodásban a szakszervezetek is - partnerként - vállalták, hogy 2014. június 30-ig nem veszélyeztetik a munkabékét - hangsúlyozta közleményében a vasúttársaság.

(MTI)

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése