2013. augusztus 22., csütörtök

Kuruc.info: Hetedszerre is beiktatták a zimbabwei elnököt - több mint 90%-os a munkanélküliség

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
Get healthier and fit with celebrity yoga instructor, Sadie Nardini.

The course will teach you a 14 day routine so you can maintain a body more free of toxins and extra weight.
From our sponsors
Hetedszerre is beiktatták a zimbabwei elnököt - több mint 90%-os a munkanélküliség
Aug 22nd 2013, 12:23

Hetedik alkalommal iktatták be hivatalába csütörtökön Robert Mugabét, Zimbabwe július végén megválasztott elnökét. A fővárosban, Hararéban megrendezett ceremóniát az ellenzék a választási csalásokra hivatkozva bojkottálta.

A 89 éves politikus az 1980-as függetlenné válás óta irányítja a volt brit gyarmat dél-afrikai országot. Mugabe a július 31-i elnökválasztást a szavazatok 61 százalékával nyerte meg, az ugyanakkor tartott parlamenti voksoláson pedig pártja, a Zimbabwei Afrikai Nemzeti Unió-Hazafias Front (ZANU-PF) végzett az élen, több mint 150 mandátumot, azaz kétharmadot is meghaladó többséget szerezve a 210 fős képviselőházban.

A Mubage választási ellenfele, Morgan Tsvangirai kormányfő vezette erők "komédiának" nevezték a voksolást, és semmisnek nyilvánították az eredményeket. A választások tisztaságával kapcsolatban aggodalmának adott hangot a Nyugat is. William Hague brit külügyminiszter közleménye szerint Mugabe újraválasztása mindaddig nem tekinthető hitelesnek, amíg meg nem történik a voksoláson előfordult állítólagos szabálytalanságok független kivizsgálása.

Mugabe beiktatási ünnepségén 60 ezren vettek részt, köztük mintegy 30 külföldi államfő és volt politikai vezető. A The Herald című állami napilap értesülése szerint a nemzeti stadionban tartott eseményen tiszteletét tette mások mellett az egyenlítői-guineai és a tanzániai elnök is.

Afrika legidősebb és az egyik legrégebb óta hivatalban lévő elnöke előzőleg azt ígérte, hogy a következő öt évben folytatni kívánja nacionalista politikáját. Az egykor virágzó országban ma több mint 90 százalékos a munkanélküliség, és 2009 óta a hiperinfláció miatt a nemzeti fizetőeszköz helyett külföldi pénzt használnak, leggyakrabban az amerikai dollárt vagy a dél-afrikai randot.

(MTI)

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése