2013. augusztus 22., csütörtök

Kuruc.info: 800 ezerre büntette Csányi a Fradit a Zuroffék "méltóságát" sértő Csatáry-megemlékezés miatt

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
How to Get into Medical School

A tested blueprint to approach the daunting admissions process with both confidence and success! Enroll in this online course for just $29.
From our sponsors
800 ezerre büntette Csányi a Fradit a Zuroffék "méltóságát" sértő Csatáry-megemlékezés miatt
Aug 22nd 2013, 16:33

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) fegyelmi bizottsága 800 ezer forintra büntette az OTP Bank Ligában szereplő Ferencvárost, amelynek szurkolói a nemrég elhunyt Csatáry Lászlóra emlékeztek az MTK elleni múlt szombati örökrangadón.

"A rendezői hiányosságok (fáklyahasználat) mellett megbotránkoztató, tömeges bekiabálások hangzottak el a lelátóról, és ami ennél is súlyosabb: sportrendezvényre nem való, mások méltóságát sértő kiírás (In Memoriam Csatáry László) került ki az egyik szektorban, mintegy 10 másodpercen keresztül" - fogalmaz az MLSZ honlapjának csütörtöki beszámolója, amelyben a magyarellenes szervezet ismételten hangsúlyozza: a futballpályán semmifajta burkolt vagy nyílt politikai állásfoglalásnak, mások méltóságát, nemzeti érzését sértő megnyilvánulásnak nincs helye.

Az indoklás szerint a fegyelmi bizottság a döntés meghozatalakor mérlegelte, hogy a Ferencváros vezetése a nyilvánosság előtt határolódott el a "sporttól és a szurkolástól idegen provokációtól, és lépéseket tett a transzparenst kihelyezők azonosítására".

Szintén súlyos, 600 ezer forintos büntetést kapott a Szombathelyi Haladás, amelynek szurkolói a Debrecen elleni összecsapáson viselkedtek botrányosan. Tárgyakat dobtak a játéktérre, illetve többször, kórusban mások megbotránkoztatására alkalmas rigmusokat hallattak a lelátóról. A 85. percben háromszor antiszemita jelszavakat kiabáltak - olvasható az mlsz.hu-n. A beszámoló szerint a döntéskor a bizottság mérlegelte, hogy a hazai klub mind a rendezői hiányosságok, mind a bekiabálások kapcsán intézkedett.

Az előző fordulóban kiállított játékosok közül Korhut Mihály (DVSC) és Éger László (Paks) 2-2, Lázár Pál (DVSC), Halmosi Péter (Haladás), William Rocha Alves (Diósgyőr) és Dibusz Dénes (Pécs) 1-1 bajnokira szóló eltiltást kapott.

(MTI nyomán)

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése