2013. augusztus 22., csütörtök

Kuruc.info: Jót akart egy kétbalkezes iráni, de rosszul sült el

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
Interested in raw organic food?

Learn from Celebrity Raw Eco Organic Chef Bryan Au what it takes to become a famous Raw Celebrity Chef! Join his online class for just $20.
From our sponsors
Jót akart egy kétbalkezes iráni, de rosszul sült el
Aug 22nd 2013, 09:05

Életfogytiglani börtönre ítéltek Thaiföldön csütörtökön egy iráni férfit, aki tavaly izraeli diplomaták ellen akart merényletet elkövetni, de végül saját lábát robbantotta fel.

A tavaly februári ámokfutásban a 29 éves elítélt, Szaid Morádi mellett öt ember sérült meg. A Morádi által házilag összetákolt robbanószerkezet véletlenül felrobbant a lakásában, ezután a férfi menekülőre fogta Bangkok forgalmas utcáin, ahol kézigránátokkal dobált meg egy taxist és a rendőröket. Lábait úgy vesztette el, hogy az egyik kézigránát egy fáról visszapattant elé.

Az ügyben egy másik iránit 15 év börtönbüntetésre ítéltek.

A hatóságok szerint a thaiföldi eset összefüggésben van egy izraeli diplomata felesége ellen Indiában elkövetett merénylettel, illetve egy Grúziában egy nappal korábban történt, szintén sikertelen támadással, amelyekben hasonló pokolgépeket használtak az elkövetők, mint amilyen Morádi házában felrobbant.

Izrael és a thaiföldi hatóságok Iránt vádolják a merényletek kiterveléséért, de Teherán cáfolja ezt (és valószínűleg nem ilyen amatőr lett volna a kivitelezés, ha tényleg ők állnak mögötte, ám ha mégis így lenne, a perzsa atomtudósok meggyilkolása után jogos lépésnek lehetne tekinteni - a szerk.). A zsidó állam egy diplomatája üdvözölte a thaiföldi bíróság döntését.

(MTI nyomán)

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése