2013. augusztus 22., csütörtök

Kuruc.info: "Holotúlélők szépségversenyére" kerül sor ma este Haifában

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
New Thought, New You!

How to create a joyful life of Health, Wealth, Love & Prosperity. This online course is taught by Rev. Scott DeMarco. Enroll today for just $125.
From our sponsors
"Holotúlélők szépségversenyére" kerül sor ma este Haifában
Aug 22nd 2013, 14:47

Haifa városában ma este immár másodszor kerül sor a "Holokauszt-túlélők szépségkirálynő-versenyére". A Jediot Áháronot héber hírportál tévéjében a korábbi szépségkirálynő nem izgul, mert elmondása szerint ő már nagyobb izgalmakat is átélt az életében, s a mai verseny valódi célja, hogy az emberek minél jobban megtanulják a holokauszt történetét.

A Földközi-tengerparti Haifa városában a világ minden részéből, így Izraelből is összesereglett tizenkilenc benevezővel ma este rendezik meg - immár második alkalommal - a "holokauszt-túlélők szépségkirálynő-versenyét". Somfalvi Attila, a Jediot Áháronot hírportál tévéhíradójában a mellékelt videón megszólaltatta a legutóbbi szépségkirálynő-verseny győztesét, a most 92 esztendős, Auschwitzot megjárt Sosánná Kalmárt (vagy Kolmert).

A koronát egyelőre még viselő Sosánná Kalmár (Kolmer) a riporter kérdésére a többi között elmondta: ő már nem izgul az újabb megmérettetés előtt, hiszen annak idején nagyobb izgalmakban is volt része. A bejátszott videón azt is láthatjuk, hogy a szépségkirálynő-választásra készülődő indulók miként készülnek, gyakorolják a színpadon teendő mozdulatokat. A legutóbbi győztes hangsúlyozta: a verseny valódi célja az, hogy minél többen tanulják meg a holokauszt történetét, s azt, hogy milyen borzalmakon mentek keresztül.

Haifa, amely a palesztin holokauszt előtt nyolcvan százalékban arab volt - de élt itt egy virágzó, a környezetét is fölvirágoztató német templomos kolónia is - kitűnő helyszíne lehetne annak, hogy palesztin túlélők elmesélnék, miként űzte ki 1948-ban az őslakosságot ebből a városból a Hagana, az Irgun, a Palmach és egyéb zsidó fegyveres terrorcsoportok.

Júszef el-Kudszi - Kuruc.info

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése