2013. augusztus 22., csütörtök

Kuruc.info: Drágulhat a tej

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
The Vegan Vegetarian Online Cooking School

Learn how to cook vegan in the comfort of your home with this cooking course. Enroll today for just $74!
From our sponsors
Drágulhat a tej
Aug 22nd 2013, 10:08

Az Európai Unióban megnőtt a kereslet a tej és a tejtermékek iránt, de az idei aszályos nyár miatt a takarmány is többe kerül, amely a termelői költségeket növeli.

Istvánfalvi Miklós, a Tej Terméktanács elnöke a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában emlékeztetett: az egy hónappal ezelőtt kiadott közleményükben már előre jelezték, hogy áremelés várható. Akkor 8-10 százalékosra prognosztizálták az emelkedést. Ennek egyik oka, hogy az Európai Unióban megnőtt a kereslet a tej és a tejtermékek iránt, de az aszály miatt a kukorica is rosszabb minőségű, és alacsonyabb terméshozam várható. A takarmány árának növekedése pedig az önköltséget emeli.

A Terméktanács javaslata szerint a tejtermékeket be kellene vonni a kedvezményes áfakörbe, mert a magas áfaszint a feketegazdaság melegágya. A 27 vagy 18 százalékos áfakulcsnál sokkal nagyobb az áfacsalások száma, mint az 5-6 százalékosnál - magyarázta Istvánfalvi Miklós. Hozzátette: azonnali hatása természetesen a keresleti-kínálati viszonyoknak van, egy kiegyensúlyozott piacon azonban az áfacsökkentés néhány hónapon belül mindenképpen lejjebb vinné az árakat.

(Kossuth Rádió)

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése