2013. augusztus 22., csütörtök

Kuruc.info: Ismét "eltérő kulináris szokásokkal" ismerkedik Anglia: felfalták a királynő hattyúját

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
Make fitness a way of life

Sign up at a 24 Hour Fitness near you for a 7 day free trial. Join a class and find a community!
From our sponsors
Ismét "eltérő kulináris szokásokkal" ismerkedik Anglia: felfalták a királynő hattyúját
Aug 22nd 2013, 10:44

Őfelsége II. Erzsébet egy hattyúját megölték és vélhetően meg is ették. Néhány évvel korábban volt már botrány abból, hogy romániai cigányok felzabálták egy angliai park hattyúállományát - úgy tűnik, most ismét megéheztek.

A királynő enyhén szólva nem volt elragadtatva, mikor a hattyú elrablását meghallotta. A rendőrség és állatvédők adatai szerint az állatot a múlt hét második felében ölték meg, darabolták fel és sütötték meg, mielőtt maradványait a Temze folyó partján Windsor királyi kastélyának közelében megtalálták. Mivel a vadon élő hattyúkat Angliában a királyi korona tulajdonának tekintik és megölésük büntetendő, a rendőrség vizsgálatot indított az ügyben.

Amikor az állat tetemét Wendy Hermon, a Swan Lifeline állatvédő egyesület tagja vasárnap megtalálta, saját bevallása szerint teljesen rosszul lett. „Csak egy csontváz volt teljesen megégve. A húst szakszerűen leszedték róla és az állatot nyilvánvalóan grilltűzön megsütötték. Hogy tehet valaki ilyet, és aztán ráadásul egyszerűen otthagyja?" – kérdezte. Egyúttal az állat „elrablása" miatt feljelentést tett a rendőrségen.

A hattyúk húsát I. Erzsébet uralkodása alatt tradicionálisan delikatesznek tekintették ünnepi étkezések alkalmával. Angliában az 1482-ben elfogadott Hattyútörvény óta csak a tehetős földbirtokosok tarthattak hattyút, azok a néma hattyúk pedig, amelyek nem tartoztak egyetlen nemesi családhoz, és vadon éltek, a király tulajdonát képezték.

1981 óta azonban védett állatok, és a nyílt vizeken élő, külön nem megjelölt hattyúk kizárólag a koronához tartoznak. A királynő azonban csak a Temzén és mellékfolyóin tartja ezt számon és veszi ezt szigorúan - amint az a királyi ház honlapjáról megtudható.

(MTI nyomán)

Kapcsolódó:

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése