2013. augusztus 22., csütörtök

Kuruc.info: Civilizáltan nem megy, ezért "roma referensek" segítenek ügyintézni Lakatos Marlonbrandóéknak

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
Find SIGG's Classic Aluminum Water Bottles at MYSIGG

Reducing our carbon footprint one bottle at a time!
From our sponsors
Civilizáltan nem megy, ezért "roma referensek" segítenek ügyintézni Lakatos Marlonbrandóéknak
Aug 22nd 2013, 18:47

Száz "roma származású referens" állt munkába a járási hivatalokban július elsejével. Így valamennyi "roma állampolgár" számára könnyebbé és egyszerűbbé válhat az államigazgatási ügyek intézése a jövőben - közölte a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) az MTI-vel.

A közlemény ismerteti, hogy az Országos Roma Önkormányzat, valamint a fővárosi és megyei kormányhivatalok együttműködésének eredményeképpen a referensek elsősorban "közvetítő szerepet töltenek be az államigazgatás és a roma állampolgárok között".

Fő feladatuk, hogy a kiemelt állami célkitűzéseket, valamint a "roma közösség számára biztosított lehetőségeket" ismertessék a "roma állampolgárokkal".

Emellett a "roma származású munkatársak" alkalmazása - mint a KIM kiemelte - "nagymértékben elősegítheti a roma nemzetiséghez tartozók sikeresebb ügyintézését, és ennek eredményeként a társadalomba való könnyebb beilleszkedést is".

A "roma referensek" a munkájukhoz szükséges ismeretek elsajátítása érdekében július végén szakmai képzésen vettek részt. A képzés célja az alapfokú közigazgatási ismereteken túl az volt, hogy a referensek megfelelően ismerjék a program szempontjából kiemelt ügycsoportokat, továbbá hogy segítsék a referensek beilleszkedését a hivatali szervezetbe és eredményes kommunikációjukat a hivatali dolgozókkal és az ügyfelekkel.

"A roma referensek foglalkoztatásának végső célja, hogy hosszú távon a kormányhivatali szervezetrendszer fontos részét képezzék, és ezzel hozzájáruljanak azokhoz a kormányzati célkitűzésekhez, amelyek egyrészt a foglalkoztatás további bővítését szolgálják, másrészt lehetővé teszik az állampolgárok számára a közszolgáltatásokhoz való egyenlő esélyű hozzáférést" - fogalmazott a KIM közleményében.

(MTI nyomán)

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése