2013. augusztus 22., csütörtök

Kuruc.info: Ismét sötétségbe borul holnap Esztergom

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
How to Get into Medical School

A tested blueprint to approach the daunting admissions process with both confidence and success! Enroll in this online course for just $29.
From our sponsors
Ismét sötétségbe borul holnap Esztergom
Aug 22nd 2013, 17:30

A városban a korábbi közvilágítási cég felszámolója pénteken megkezdi a közvilágítás kikapcsolását.

A város az idén még egy forintot sem fizetett a szolgáltatásért, és a társaság nem látja az önkormányzat fizetési szándékát - közölte a felszámolóbiztos csütörtökön az MTI-vel.

Tétényi Éva független polgármester az MTI-nek elmondta, hogy a Tatabányai Törvényszék teljesítési letéti számlájára 40 millió forintot helyeztek el, amely a féléves szolgáltatási díja. "A pénz jogosultja a felszámolás alatt álló Tivi Kft., ezért a közvilágítás szüneteltetésének sem jogi, sem erkölcsi alapja nincs" - tette hozzá.

Schuszter Zsófia felszámolóbiztos tájékoztatása szerint a Tivi Kft. nyolc éve szerződésszerűen végzi a szolgáltatást, amit a város vezetői sem vitattak. Nem fizetés miatt július elején egyszer már megkezdték a világítás kikapcsolását.

"Akkor az önkormányzat megígérte, hogy a felek közötti viták ellenére az önköltséget jelentő áramdíjat folyamatosan fizeti, ezért a világítást helyreállítottuk, azonban a város nem fizetett, ezért nincs más lehetőség, mint a szolgáltatás szerződésben meghatározott módon való szüneteltetése" - közölte a felszámolóbiztos.

Tétényi Éva elmondta, az akkori egyeztetésen a felszámoló megígérte, hogy tételes elszámolást ad a beruházási és az áramdíjról, mivel a legutóbbi, több millió forintos számlát is "Közvilágítás - 1 darab" feltüntetésével állították ki.

A Tivi Kft. emellett nem arra számlaszámra kérte a díjat, amelyik a szerződésben szerepelt és amelyben a hitelező bankkal megállapodott. Közben a bank a bedőlt hitelt eladta egy követeléskezelő cégnek, amely az elmaradt törlesztés miatt azonnal inkasszózná a díjat.

A polgármester rámutatott, készek fizetni, ezt jelzi a letétbe helyezett 40 millió forint, de azt nem tartják lehetségesnek, hogy ugyanazért a szolgáltatásért a követeléskezelőnek és a felszámolónak is fizessenek.

Tétényi Éva hozzátette, a felszámolóbiztos közleményéből - amelyet neki nem küldött meg - úgy tűnik, hogy vállalja a közvilágítás kikapcsolásából eredő közveszély és károkozás felelősségét, ezért a szándékot jelzik a rendvédelmi erőknek, és birtokvédelmet kérnek a kormányhivataltól a kötelező önkormányzati feladat ellátására.

(MTI)

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése