2013. szeptember 26., csütörtök

Kuruc.info: Zsidóseggnyalási napok hétfőn és kedden a Parlamentben, de ez csak a kezdet: Orbán "magyar"-izraeli közös üléssel mocskolja be 2014 végén az Országházat

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
New Thought, New You!

How to create a joyful life of Health, Wealth, Love & Prosperity. This online course is taught by Rev. Scott DeMarco. Enroll today for just $125.
From our sponsors
Zsidóseggnyalási napok hétfőn és kedden a Parlamentben, de ez csak a kezdet: Orbán "magyar"-izraeli közös üléssel mocskolja be 2014 végén az Országházat
Sep 26th 2013, 11:15

Gyomorforgató stílusban sorolja a zsideszes Heti Válasz, milyen mélyre próbált benyalni pártjuk és kormányuk "Isten ajándékainak" az elmúlt három év során. Alább olvasható a nyomtatásban megjelent anyag "ízelítője" - arra kérjük olvasóinkat, aki valami tévedés folytán hozzájut a teljes szöveghez (nyomtatásban vagy interneten - itt lehetne a világhálón megvásárolni, de nehogy megtegyék!), küldje el szerkesztőségünknek, egyszer még jól jöhet egy ilyen precíz bűnlajstrom...
Zoom

Bár a kormány megkülönböztetett figyelmet szentel a zsidó közösségeknek, külföldön sokan az antiszemitizmus bélyegét sütik az országra. Ennek leküzdésére a kabinet fontos háttéremberét küldte Izraelbe nagykövetnek, a 2014-es holokauszt-emlékév végén magyar-izraeli kormányülést tartanak, illetve 6,5 milliárdot szánnak az emlékévben tematikus múzeumra és pályázatokra.

Rendezni végre közös dolgainkat - akár ez is lehetne annak a konferenciának a mottója, amit a budapesti Tom Lantos Intézet szervez jövő hétfőn-kedden a parlamentben.


Megismétlik a gyalázatot - a parlament 2009-es parazita-megszállása idején ugyan Bajnai-kormány volt, de a még náluk is cionistább Balog elnökölt

Az antiszemitizmussal és a zsidó közösségek életével foglalkozó tanácskozáson felszólal Orbán Viktor miniszterelnök is. Beszéde kormánya hároméves stratégiájának része, melynek értelmében a kabinet tettekkel is igyekszik fellépni az antiszemitizmus ellen és a zsidó közösségek újjáéledéséért. Azonban valami hibádzik e kormányzati programmal: a Magyarországgal kapcsolatos egyik leggyakoribb nemzetközi kritika éppen a honi zsidóság fenyegetettsége.

A magyar kormány mindenesetre igyekezett mindent megtenni, hogy a negatív képet eloszlassa. A Heti Válasz összesítése szerint az elmúlt három évben tíz olyan jogszabály, múltfeldolgozási kezdeményezés született, amely a görcsök enyhítését szolgálja. Befolyásos amerikai zsidó szervezetek felé is megtörtént a hídverés, illetve Nagy Andor - Orbán Viktor korábbi kabinetfőnöke, azaz befolyásos politikai háttérember - lett Magyarország izraeli nagykövete.

És végre hiteles adataink lesznek a honi antiszemitizmus mértékéről is: a Köves Slomó-féle hitközséghez köthető Tett és Védelem Alapítvány részint kormányzati forrásból kezdte meg a zsidóellenes cselekmények monitorizálását. Az első eredményekből az látszik, hogy bár a magyar politikai nyilvánosságban - leginkább a Jobbik révén - jelen van az antiszemita beszéd, a zsidó közösség tagjait nem érik például a franciaországi hitsorsosaik által elszenvedett fizikai inzultusok. Így a jövőben biztosabb alapokon állva lehet elutasítani például a német Spiegeléhez hasonló rosszindulatú állítást, miszerint Budapest „az európai antiszemitizmus fővárosa" volna.

Kapcsolódó: 

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése