2013. szeptember 26., csütörtök

Kuruc.info: Jobbik: engedmények helyett támogatást a nyelvvizsgához!

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
Pay Off Debt Faster

Tackle your debt and protect your credit with our free online tools.
From our sponsors
Jobbik: engedmények helyett támogatást a nyelvvizsgához!
Sep 26th 2013, 11:44

A Jobbik szerint a diplomaszerzés nyelvi követelményeinek könnyítése egy valós problémára adott rossz válasz. Egy felelős kormánynak ugyanis csakis a magyar társadalom nyelvismeretének bővítése és javítása lehet a célja, ezért álláspontjuk szerint nem engedmények megadására van szükség, hanem a nyelvtanuláshoz szükséges támogatások és feltételek megteremtésére. Sajnálatosnak tartják, hogy a korábbi MSZP-s és a jelenlegi Fidesz-kormány annak ellenére sem tett érdemi lépéseket, hogy mindenki számára köztudott, a nyelvvizsgahiány miatt diploma nélkül maradók száma nagyon magas. Hazánk uniós összevetésben is az utolsó helyek egyikét foglalja el az idegennyelv-ismeretben.

A Jobbik szerint elsősorban nem a nyelvvizsga-követelményekkel van a probléma, hanem a nyelvoktatás színvonalával és a nyelvtanulás magas költségeivel. Éppen ezért éltek már több javaslattal is. Javasolták például, hogy az állam vállalja át mindenki számára egy középfokú állami nyelvvizsga vizsgadíját, ezzel is ösztönözve a nyelvtanulást. Továbbá azt is, hogy államilag biztosítsanak minden felsőoktatási intézményben megfelelő színvonalú és ingyenes nyelvoktatást, amely felkészíti a hallgatókat a nyelvvizsga-követelmények teljesítésére.

A nyelvvizsga-követelmények további könnyítése legfeljebb rövid távú, a statisztikákban jól mutató eredményt hozhat, de nem azt segítené elő, hogy minél több fiatal idegennyelv-tudása javuljon, ami hazánk versenyképessége szempontjából is elengedhetetlen lenne. A Jobbik éppen ezért felszólítja a kormányt, hogy ne a könnyebb utat válassza, hanem akár a Jobbik javaslatait felvállalva adjon segítséget a nyelvtanulásban a fiataloknak! - írja közleményében Farkas Gergely országgyűlési képviselő, a Jobbik Ifjúsági Tagozat elnöke.

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése