2013. szeptember 26., csütörtök

Kuruc.info: Martonyi szeretné, ha több néger jönne Magyarországra

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
Create positive health habits and dramatically improve the quality of your life.

Begin by following this comprehensive system that includes tools and techniques Dashama has compiled over the past 12 years traveling the world.
From our sponsors
Martonyi szeretné, ha több néger jönne Magyarországra
Sep 27th 2013, 04:56

Magyarország meg szeretné újítani kapcsolatait az egész afrikai kontinenssel - jelentette ki helyi idő szerint csütörtökön az MTI-nek Martonyi János külügyminiszter, miután a New York-i ENSZ-közgyűlés alkalmából megbeszélést folytatott a nigériai diplomácia vezetőjével.

Martonyi János elmondta: Henry Odein Ajumogobia nigériai külügyminiszter nagy örömmel vette tudomásul, hogy Magyarország újra megnyitja abujai nagykövetségét, és kinyilvánította kormányának elkötelezettségét a gazdasági-kereskedelmi és az oktatási-kulturális kapcsolatok erősítése iránt.

"Majdnem 600 nigériai diák tanul Magyarországon és szeretnénk, ha a számuk tovább növekedne. A nagykövetség újbóli megnyitásának is az volt egyik szempontja, hogy megkönnyítsük a diákok számára a vízumkiadást, persze emellett a nagykövetségnek alapvető feladata lesz a gazdasági kapcsolatok fellendítése is" - fogalmazott a külügyminiszter.

"Nigéria a világ egyik legfontosabb országa és a jövőben még fontosabbá válik, az abujai újranyitás részünkről ugyanakkor egy tágabb politika része, egy szimbolikus politikai üzenet nemcsak Nigéria, hanem az egész afrikai kontinens számára is. Új Afrika-politikánk van" - mondta a magyar diplomácia vezetője.

Martonyi János a nap folyamán megbeszélést folytatott Thorbjorn Jaglanddal, az Európa Tanács főtitkárával is, akinek köszönetét fejezte ki a miniszter által tárgyilagosnak és tisztességesnek értékelt személyes szerepéért, azért, hogy az európai intézményekkel folytatott vitában segített tisztázni a félreértéseket és megtalálni a megoldásokat.

"Alapjában véve a hazai közvélemény mindig az Európai Bizottságra koncentrált, holott nagyon fontos szerepet játszott a félreértések rendezésében az Európa Tanács is. Jeleztem, hogy az ötödik alkotmánymódosítással lényegében minden kifogásolt témában megoldás született, a magunk részéről lezártnak tekintjük ezt a folyamatot" - jelentette ki a külügyminiszter.

"Úgy érezzük - túllépve a magyar ügyeken - hogy az emberi jogok kérdésében az Európa Tanácsnak a jövőben is nagyon fontos szerepe, hatásköre van és lesz. Az ET egy olyan intézmény, amelynek lehetőleg nem politikai alapon kell a döntéseit meghoznia, hanem szakmai, jogi szempontok alapján. Mi ezt a szempontot szeretnénk a jövőben is az Európa Tanács tevékenységében erősíteni" - fogalmazott Martonyi János.

(MTI)

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése