2013. szeptember 26., csütörtök

Kuruc.info: Megmarad az építmény- és idegenforgalmi adó a Margitszigeten

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
Complimentary Downloads

7 Days of Complimentary Downloads: 100,000+ Motion Backgrounds, Video Clips, Production Music Tracks, Sound Effects, Special Effects and More.
From our sponsors
Megmarad az építmény- és idegenforgalmi adó a Margitszigeten
Sep 26th 2013, 09:39

A főváros januártól veszi át a területet. Az adónemek megfizetése sem új kötelezettség, korábban a XIII. kerületi önkormányzat is kivetette őket. Éves szinten 155 milliós bevétellel számol a városháza.

A fővárosi önkormányzat él az építményadó és az idegenforgalmi adó beszedésének lehetőségével 2014. január 1-jétől az általa közvetlenül irányított Margitszigeten.

A Fővárosi Közgyűlés csütörtökön 21 igen szavazattal, 11 tartózkodás mellett fogadta el a javaslatokat.

Az építményadóról szóló rendelet négyzetméterenként 1700 forintban állapította meg az adó mértékét, a hatásvizsgálat szerint ez éves szinten 75 millió forint bevételt hoz a fővárosi önkormányzatnak.

Módosult az idegenforgalmi adóról szóló rendelet is, amelynek hatálya kiterjed a Margitsziget területére. A főváros eddig a XV., a XVI., a XVII., a XVIII., a XIX., a XX., a XXI., a XXII. és a XXIII. kerületben szedte be ezt az adótípust, a többi kerület saját hatáskörben vetette ki.

A Margitszigetről évi mintegy 80 millió forint idegenforgalmi adóval kalkulál a főváros.

Az adóalanyok számára egyik adónem megfizetése sem új kötelezettség, korábban a XIII. kerületi önkormányzat is kivetette őket.

A Margitsziget az Országgyűlés döntése nyomán július 20-án került a fővárosi önkormányzat közvetlen igazgatása alá a XIII. kerülettől.

(MTI)

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése