2013. szeptember 26., csütörtök

Kuruc.info: Kína Amerika oldalára állt Szíria ügyében

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
Manage your social media

Best social media tool for image publishing to Facebook and Twitter. Look amazing and delight your followers. Get 40% off when you sign up today.
From our sponsors
Kína Amerika oldalára állt Szíria ügyében
Sep 26th 2013, 17:32

Az Egyesült Államok és Kína teljes mértékben egyetért abban, hogy az ENSZ Biztonsági Tanácsa hozzon kötelező erejű határozatot a szíriai vegyi fegyverek megsemmisítése tárgyában - közölte csütörtökön egy amerikai illetékes, miután New Yorkban találkozott a két ország külügyminisztere.

Szó volt a BT öt állandó tagja közötti egység értékéről is, és John Kerry és Vang Ji egyaránt azt szeretné, ha a BT gyorsan döntene, akárcsak a vegyi fegyvereket tiltó nemzetközi szerződés szervezete (OPCW) - tette hozzá. Az öt állandó tag - Egyesült Államok, Franciaország, Kína, Nagy-Britannia és Oroszország - hetek óta tárgyal a határozatról, amelynek alapja a szeptember 14-i orosz-amerikai keretmegállapodás, hogy a szíriai vegyi fegyvereket nemzetközi ellenőrzés alá kell vonni.

A felek azon akadtak el, hogy milyen kényszerítő eszközöket foglaljanak bele a dokumentum szövegébe. Moszkva azt ellenzi, hogy a határozat alapján automatikusan megbüntessék Szíriát, ha vonakodik a megállapodás teljesítésétől. Erről szerinte újabb, külön BT-határozatot kell majd hozni.

(MTI)

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése