2013. szeptember 26., csütörtök

Kuruc.info: Lezárult a Zalai Baromfifeldolgozó értékesítése

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
Interested in raw organic food?

Learn from Celebrity Raw Eco Organic Chef Bryan Au what it takes to become a famous Raw Celebrity Chef! Join his online class for just $20.
From our sponsors
Lezárult a Zalai Baromfifeldolgozó értékesítése
Sep 26th 2013, 17:21

Érvényes megállapodással zárult a Zalai Baromfifeldolgozó értékesítése, a Puten Invest Kft. a szerződéskötést követően november közepén újraindíthatja a pacsai üzemet – közölte a felszámoló TM-Line Zrt. vezérigazgatója csütörtökön az MTI-vel.

Somogyi Ferenc tájékoztatása szerint a baromfifeldolgozót második körben mintegy 600 millió forint vételárért hirdették meg, mert az első körben, 720 millió forint értékben meghirdetett nyilvános felhívásra egyetlen pályázat sem érkezett. A dél-dunántúli vágóhíd második körös értékesítésére az egyetlen szabályos és érvényes pályázatot a szakmai és pénzügyi befektetőkből álló projektcég, a Puten Invest Kft. nyújtotta be. Miután a hitelező bank nem emelt kifogást az értékesítés ellen, a TM-Line Zrt. elfogadta a befektető ajánlatát, a szerződéskötésre várhatóan októberben kerül sor.

A halmozottan hátrányos, 1800 lakosú településen, ahol a munkanélküliek száma meghaladja a 600-at, kulcskérdés volt az üzem újraindítása. A befektető a működési engedélyhez szükséges feltételek kialakítása után várhatóan 60-70 ember foglalkoztatásával november közepén újraindítja az üzemben a termelést. A tervek szerint a termelőkapacitások folyamatos fejlesztésével és a külföldi – osztrák, szlovén és horvát – kapacitáslekötéssel egy év alatt az alkalmazotti létszám meghaladhatja a 120-at.

Somogyi Ferenc korábbi tájékoztatása szerint a szakmai befektető a csődtörvény szerinti irányár 50 százalékát meghaladó összeget ajánlott fel az üzemért.

A Cégközlönyben megjelent felhívásban 22 550 négyzetméteres ingatlanon 4 800 négyzetméter alapterületű baromfivágó és -feldolgozó üzemet kínáltak eladásra. Az üzem kapacitása évi 800 ezer pulyka és 3,5 millió brojlercsirke feldolgozását teszi lehetővé. A tulajdoni lapon álló bejegyzés szerint a hitelező bank az ingatlanon mintegy 2,5 milliárd forint jelzálogra jogosult.

A Zalai Baromfifeldolgozó Kft. felszámolását május 30-án rendelte el jogerősen a bíróság, az eljárás lebonyolításával a TM-Line Zrt.-t bízták meg.

A Zalai Baromfifeldolgozó Kft. által 1,5 milliárd forintos beruházással megvalósított, a térség legnagyobb foglalkoztatójának számító pacsai üzem indulásakor 397 millió forint telephely-fejlesztési, valamint 224 millió forint foglalkoztatási támogatást nyert állami és európai uniós forrásból. Másfél éves története során volt olyan időszak, amikor 173 dolgozót foglalkoztatott a társaság.

(MTI)

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése