2013. szeptember 26., csütörtök

Kuruc.info: Öröm, boldogság: Fehérváron is lesz holokamu-emlékhely

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
Get healthier and fit with celebrity yoga instructor, Sadie Nardini.

The course will teach you a 14 day routine so you can maintain a body more free of toxins and extra weight.
From our sponsors
Öröm, boldogság: Fehérváron is lesz holokamu-emlékhely
Sep 26th 2013, 15:02

A holnapi székesfehérvári közgyűlés egyik napirendi pontja:

A Kormány a magyarországi Holokauszt 70. évfordulójához kapcsolódó megemlékezések és programok megvalósításával összefüggő feladatokról szóló 1213/2013. (IV. 16.) számú határozatában a magyar zsidóság deportálásának 70. évfordulójáról történő méltó megemlékezés biztosítása és a nemzeti szolidaritás növelése érdekében a 2014. évet a magyarországi Holokauszt Emlékévévé nyilvánította.

Elképzelésünk az, hogy a székesfehérvári Izraelita temető mellett ebből az alkalomból méltó emlékhely létesülhessen, ezért javaslom, hogy az Önkormányzat ezen a területen a székesfehérvári Izraelita Hitközséggel egyeztetett köztéri alkotás megvalósításával állítson emléket a magyarországi Holokauszt áldozatainak.

Javaslom, hogy a köztéri alkotás elkészítésére külső forrás, pályázati lehetőségek bevonásával kerüljön sor, figyelemmel a Határozat 3.8. pontjában rögzített, a kapcsolódó emlékhelyek felújítását, létrehozását célzó javaslatok megvalósítására.

Határozati javaslat

1. Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata a 2014-es Holokauszt Emlékévben a székesfehérvári Izraelita Hitközséggel egyeztetve köztéri alkotást kíván állítani a magyarországi Holokauszt áldozatainak emlékére a Székesfehérvár, Óvoda utcai Izraelita temető előtti közterületen (hrsz: 2826)

A köztéri alkotás felavatásának tervezett időpontja 2014. év.

2. A Közgyűlés felkéri a Polgármestert a köztéri alkotás megvalósításával, elhelyezésével kapcsolatos egyeztetések Hitközséggel történő lefolytatására.

3. A Közgyűlés felkéri a Polgármestert a köztéri alkotás kivitelezéséhez, annak elhelyezéséhez kapcsolódó költségek biztosítása érdekében a szükséges előkészítést tegye meg, és annak eredményéről tájékoztassa a Közgyűlést a további döntések meghozatala érdekében.

A Közgyűlés utasítja a Jegyzőt, hogy a Humán Szolgáltatási Igazgatóság bevonásával a szükséges intézkedéseket tegye meg.

Felelős: Dr. Cser-Palkovics András polgármester

Dr. Bóka Viktor jegyző

Móricz Zsuzsanna Humán Szolgáltatási igazgató

Határidő: értelem szerint

(Kuruc.info)

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése