2013. szeptember 26., csütörtök

Kuruc.info: A radikálisabb perzsák kezdik unni az új elnök zsidók felé tett gesztusait

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
Make fitness a way of life

Sign up at a 24 Hour Fitness near you for a 7 day free trial. Join a class and find a community!
From our sponsors
A radikálisabb perzsák kezdik unni az új elnök zsidók felé tett gesztusait
Sep 26th 2013, 19:40

Az amerikai CNN hírtelevízió helytelenül adta vissza Haszan Róháni iráni elnök holokauszttal kapcsolatos kijelentéseit - állítja a félhivatalos Farsz iráni hírügynökség internetes oldalán.

A CNN fordítása alapján az iráni államfő a hírtelevízió által készített beszélgetésben arra a kérdésre, hogy elődjéhez, Mahmúd Ahmadinezsád elnökhöz hasonlóan ő is "tagadja-e a holokauszt tényét", a következőket válaszolta: "Ha arról van szó, hogy a holokauszt vonatkozásairól beszéljünk, ezzel a történészeknek kellene foglalkozni".

Hozzátette, "általánosságban elmondhatom, hogy a történelem során bármely emberiesség elleni bűntett, beleértve a nácik által elkövetett bűncselekményeket a zsidók ellen, helytelen és elítélendő".

Ezzel szemben a befolyásos iráni katonai szervezethez, a Forradalmi Gárdához közel álló Farsz hírügynökség azt állítja, hogy az interjú során farszi nyelven beszélő Róháni egyáltalán nem használta a "holokauszt" kifejezést.

Az iráni hírügynökség internetes oldalán elérhetővé tette az interjú saját maga által készített angol fordítását. Róháni eszerint a következőket mondta, "Már mondtam, hogy nem vagyok történész, és a történészeknek kellene a történelmi események vonatkozásait felderíteni, megállapítani és megmagyarázni. Általánosságban véve elítéljük a történelem során elkövetett emberiesség elleni bűncselekményeket, beleértve a nácik zsidók és nem zsidók ellen elkövetett bűncselekményeit".

A New York Times című amerikai napilap szerint Róháni interjúja "politikai vihart" idézett elő Teheránban. Az iráni államfőt különböző oldalról figyelmeztették, hogy ne tegyen túl sok békülékeny gesztust az Egyesült Államoknak.

A Kajhan című befolyásos teheráni lap, amely közel áll Ali Hameneihez, Irán legfőbb politikai és vallási vezetőjéhez, "horrorisztikus elképzelésként" jellemzett egy esetleges találkozót Barack Obama amerikai elnök és Róháni között a New York-i ENSZ-közgyűlés alkalmával. A lap hozzátette, ez azzal járna, hogy "elnökünk tiszta kezét néhány percre megragadná Obama vérrel szennyezett keze".

Christiane Amanpour, az iráni elnökkel interjút készítő amerikai riporter csütörtökön Twitter-oldalán közölte: "a CNN pontosan azt közvetítette, amit Róháni mondott".

(MTI nyomán)

Korábban írtuk:

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése