2013. szeptember 26., csütörtök

Kuruc.info: Ángyán: Orbán Gyurcsány és Bajnai politikáját folytatja

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
New Thought, New You!

How to create a joyful life of Health, Wealth, Love & Prosperity. This online course is taught by Rev. Scott DeMarco. Enroll today for just $125.
From our sponsors
Ángyán: Orbán Gyurcsány és Bajnai politikáját folytatja
Sep 26th 2013, 10:35

A volt vidékfejlesztési államtitkár ismét az "egyazon emlőn nevelkedett rablóprivatizációs hálózat" tagjairól mondta ki az igazat.

Zoom

A független képviselő a csütörtökön megjelent Magyar Narancsnak azt mondta: a Fidesz – korábbi ígéreteivel szemben – „egyáltalán nem a családokat, a helyi közösségeket és a fiatalokat, hanem a nagybirtokot, a politika közeli nagytőkés érdekeltségeket kívánja helyzetbe hozni". Ugyanúgy, mint a Gyurcsány-Bajnai vezetés. Ángyán József szerint a nemzeti vidékstratégiát nagy nehézségek árán még sikerült tető alá hoznia, de később munkáját ellehetetlenítették „azok a háttérből irányító oligarchák, akik a politikát ma ténylegesen irányítják".

Az egyetemi tanár az interjúban utal arra, nem véletlen, hogy a Fidesz-közeli Csányi és Nyerges után az MSZP-közeli Leisztinger kapta az elmúlt években a legtöbb agrártámogatást. „Ők hárman a közös kasszából egyetlen év alatt több mint tízszer annyi támogatást (10,4 milliárd forintot) kaptak, mint amennyi nagy küzdelmek árán a tanyán élő 300 ezer honfitársunknak a tanyás területek fejlesztésére jutott."

Ángyán József szerint „a rendszer maga olyan, hogy annak juttatható állami föld, akinek a politika akarja". A pályázat bírálati pontjainak 40 százaléka például a szakmai és gazdasági megalapozottságra adható, de hogy az mitől lesz megalapozott, arról egy sor sincs. A megítélése tehát teljesen szubjektív, így ez korlátlan lehetőséget biztosít a nyertesek "bediktálására". A pályázatok nyilvános szakmai értékelése pedig nem lehetséges, hiszen az egész folyamat titkos.

A független képviselő a „piszkos 12" néven emlegetett történetet, vagyis az első Orbán-kormány idején "gazdára lelt" állami gazdaságok ügyét is azzal magyarázza, hogy abban a „nemzeti vagyon széthordásában az MSZP és a Fidesz mögött álló, egyazon emlőn nevelkedett rablóprivatizációs hálózat aktív szerepet vállalt".

Ángyán József korábban azt mondta, azért tartja maffiának az MSZP mellett immár a Fideszt is, mert a háttérben ott a közös gazdasági érdekháló, és azért „nincs elszámoltatás, azért nem lehet megszabadulni ezektől a köröktől, mert ott a maffia minden pártban. Le kéne váltani a rendszert. Tulajdonképpen rendszerváltás kéne".

(FN24 nyomán)

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése