2013. szeptember 26., csütörtök

Kuruc.info: A szocionisták mégsem akarják az E.ON-bizottságot, Vona: összeállt a Fidesz és az MSZP

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
What drives your body?

Explore your exercise, sleep and food data to discover your body on projectaddapp
From our sponsors
A szocionisták mégsem akarják az E.ON-bizottságot, Vona: összeállt a Fidesz és az MSZP
Sep 26th 2013, 12:41

Alább olvasható Vona Gábor Jobbik-elnök és Balczó Zoltán alelnök közleménye:

Összeállt a Fidesz és az MSZP mutyikoalíciója azzal, hogy a szocialisták visszavonják aláírásaikat az E.ON-ügyletet vizsgáló bizottság felállítását célzó saját előterjesztésükről. Így ugyanis garantált, hogy nem fogják kivizsgálni a korrupciógyanús ügyletet – a Jobbik nélkül ugyanis nem tud összegyűlni a kellő számú aláírás –, tehát megint közösen falaz az egymás hatalomban tartásában érdekelt, az elmúlt 24 évben számos lenyúlásban érintett két párt. Az MSZP és a Fidesz csaknem negyedszázados mutyipolitikájának elszenvedői azok a tisztességes emberek, akiket immár kormánykárosultaknak lehet nevezni.

„Kormányra kerülése esetén a Jobbik azonnal hozzálát az emberek megélhetési költségeit indokolatlanul megnövelő közüzemi díjak csökkentéséhez" – jelentettük ki 2010 áprilisának elején kelt közleményünkben, és ezzel kerek három évvel megelőztük a Fideszt. Közleményünkben akkor azt is kiemeltük, e cél érdekében akár a közműcégek állami tulajdonba vételét vagy az állami befolyás más módon történő megszerzését is elfogadhatónak tartjuk.

Az azóta eltelt három év és a Fidesz késlekedése azt eredményezte, hogy az idegen tulajdonban levő közműcégek továbbra is számolatlanul vihették külföldre az extraprofitot, a magyar családokat megkárosítva, amelyet a fideszes rezsicsökkentés nem képes visszapótolni az embereknek.

Az E.ON gázüzletágának visszavásárlásával kapcsolatban is fenntartjuk a 2010 áprilisában vallottakat: energiafüggőségünk csökkentése érdekében kívánatos az ügylet megkötése. Ám ez nem történhet a magyar adófizetők forintjainak esztelen szórásával. Szakértőink álláspontja szerint az E.ON visszavásárlásáért kifizetett összeg jelentősen magasabb, mint amennyit a gázüzletág és annak készletei érnek. Ezért szükséges annak kivizsgálása, miként fizethetnek ki a magyarok adóforintjaiból erre a célra százmilliárdokkal többet. A mutyigyanús ügyletnek egyedül a külföldi E.ON multinacionális cég a nyertese. A 260 milliárd forintnak megfelelő vételár ha csak tizedével csökkenne, a pedagógusi kar korábban megígért teljes béremelése finanszírozható lenne.

A Jobbik hétfőn a többi országgyűlési frakció elé terjeszti saját vizsgálóbizottsági javaslatát, amelynek célja a közműcégek egykori privatizációja, valamint a jelenlegi E.ON-ügylet körüli korrupciógyanú kivizsgálása lesz. Amennyiben a Fideszben maradt egy cseppnyi becsület, arra kérjük, hogy saját maga tisztázása érdekében írja alá a Jobbik kezdeményezését, utat engedve ezzel mind a korábbi, mind a jelenlegi ügyletek körülményeinek tisztázásának.

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése