2013. szeptember 9., hétfő

Kuruc.info: Trónharcok kora a romániai cigók körében

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
Get healthier and fit with celebrity yoga instructor, Sadie Nardini.

The course will teach you a 14 day routine so you can maintain a body more free of toxins and extra weight.
From our sponsors
Trónharcok kora a romániai cigók körében
Sep 9th 2013, 08:17

"A romániai cigány közösség kizárta soraiból a Cioaba fivéreket, továbbá 63 roma párt és civil szervezet nem ismeri el őket királyként" – közölte vasárnap az önmagát "minden roma császárának nevező Iulian Radulescu". Kállai Csaba tehát rossz lóra tett.

Radulescu, a császár

A cigányvajda az Arges megyei Albesti-en jelentette be a településen összegyűlt cigány vezetők által megszavazott határozatot, hozzátéve: a döntéssel egyetért az önmagát "minden keresztény roma nemzetközi királyának" tekintő Dan Stanescu is.

Mint arról beszámoltunk, a hazai cigányságot jelentősen megosztotta a nagyszebeni Cioaba család döntése, hogy Florin Cioaba önjelölt cigánykirály halála után az "uralkodó" mindkét fiát megkoronázták. Florin Cioaba – akit áprilisban választottak a Nemzetközi Roma Szövetség elnökévé – augusztus 17-én szívinfarktus következtében hunyt el a törökországi Antalyában.

Augusztus 23-án Nagyszebenben rendezett temetésén idősebbik fia, Dorin Cioaba a "romák nemzetközi királya", kisebbik fia, Daniel pedig a "romániai romák királya" címet kapta meg. A Cioaba fivérek megkoronázása felháborodást váltott ki egyes cigányok részéről, számos cigányvajda paródiának nevezte a kettős koronázást, Madalin Voicu "roma származású szociáldemokrata parlamenti képviselő" pedig törvénytervezetet készült a parlament elé terjeszteni, amely betiltaná a "királyi és más uralkodói titulusokat" a cigányság körében.

(Krónika nyomán)

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése