2013. szeptember 9., hétfő

Kuruc.info: Novák Martonyi besúgói múltját emlegette - Lezsák megvonta a szót, Orbán kiállt a spicli mellett

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
Create positive health habits and dramatically improve the quality of your life.

Begin by following this comprehensive system that includes tools and techniques Dashama has compiled over the past 12 years traveling the world.
From our sponsors
Novák Martonyi besúgói múltját emlegette - Lezsák megvonta a szót, Orbán kiállt a spicli mellett
Sep 9th 2013, 15:43

"Nem kellene a kormányból eltávolítani azt, aki ügynök volt?" - kérdezte volna Novák Előd Orbán Viktortól, de csak annyit mondhatott ki, hogy "az egykori ügynök Martonyi János, Marosvásárhelyi fedőnéven", az ülést vezető Lezsák Sándor megvonta tőle a szót, majd hebegve-habogva próbálta megindokolni, hogy miért volt erre szükség.

A kormányfő pedig egy nyilván "pártatlan és független" bíróság döntését idézte, mely a besúgónak adott igazat egy sajtóper során.

Pedig a tények és dokumentumok magukért beszélnek. Idézet egy korábbi cikkünkből:

Martonyi János (1944. április 5., Kolozsvár, Ránky Rózsa) szegedi jogi tanulmányai (1962-67) után, ügyvédjelöltként került kapcsolatba a Csongrád megyei Rendőr-főkapitányság állambiztonsági osztályának beosztottjával, dr. Jójárt István rendőr őrnaggyal. Együttműködésüket Lichtenstein József rendőr őrnagy alosztályvezető irányította.


A "Magasdi", majd "Marosvásárhelyi" fedőnéven dolgozni kezdő Martonyi 1968. január 5-én adta első jelentését a BM. III/II-es csoportfőnökség (kémelhárítás) 8. osztálya (közgazdasági, külkereskedelmi és idegenforgalmi elhárítás) igénye szerint. 1969 januárjában informátorként már pénzjutalmat kapott. Az ÁBTL 6-os karton katalógusában fellelhető állambiztonsági nyilvántartó kartonját csak 1970. április 16-án töltötték ki. Kapcsolattartó tisztjeinek nevét 1986. október 22-vel bezárólag olvashatatlanná tették, de kivehetően az első név dr. Jójárt István r. őrnagyé. 1969 tavaszán, amikor Martonyi végleg Budapestre költözik, átadják a hírszerzésnek, a III/I-nek, amelynek hírigényére és elvárásaira korábban már kioktatták. A hírszerzés 1990 utáni utódszerve, az Információs Hivatal 2002. szeptember 4-én aláírásával és pecsétjével igazolta, hogy Martonyi állambiztonsági nyilvántartó kartonja hiteles.
Zoom

Ezen nyilvántartó karton szerint 1989. június 15-én személyi anyagát, "B" és munka dossziéit átadták a III/II-8 osztálynak. A kémelhárítás jogutódja, az 1990. február 14-én megalakult Nemzetbiztonsági Hivatal gépi nyilvántartásának mágnesszalagján (!) a "Magasdi" fedőnevű Martonyi János 1989. augusztus 3-től 04-es kóddal szerepel, ami azt jelenti, hogy "élő hálózat", tehát feltehetően további szolgálatokat vállalt az újonnan létrejött polgári titkosszolgálatoknál. A mágnesszalagról kinyomtatott adatlapját itt közöljük. (Ha valaki nem tudja, mi az a "Fonetika", ne kezdjen nyelvészeti találgatásba, így jelölték azt, hogy hol kell keresni Martonyit a nyilvántartásban, nem az "M" betűnél, ahogy civil észjárással gondolnánk, hanem a fonetikai kód szerinti egészen más helyen, például az "R" betűnél.


Bővebben, további információkkal itt.

Novák Előd azonnali kérdése, Lezsák cenzúrája és Orbán válasza pedig alább tekinthető meg:

Balczó Zoltán ügyrendi javaslata: szabályozzák az ügynök szó használatát! - Ha Medgyessy esetében szabad volt, Martonyi esetében miért tilos?

(Kuruc.info)

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése