2013. szeptember 9., hétfő

Kuruc.info: A nagy reform

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
Make fitness a way of life

Sign up at a 24 Hour Fitness near you for a 7 day free trial. Join a class and find a community!
From our sponsors
A nagy reform
Sep 9th 2013, 08:52

Amit most a Nemzet Rózsája bevezetett, túltesz még Fodor Gáboron és Hiller Istvánon is. Igaz, sok hülye döntést hoztak ők is, de legalább liberalizmusukhoz hűen elég nagy intézményi, illetve tanári szabadságot biztosítottak.

Ezek, azon túl, hogy klikkesítették a közoktatást, bevezették az "egésznapos iskolát". Mondjuk már ki: egy normális családban nehogy már az iskola nevelje a gyermeket, mire van akkor a szülő? Van egy lumpenizálódott réteg kétségkívül, melyben felülreprezentált a cigányság, nos, az ő esetükben feltétlenül áldásos, ha mind kevesebb időt tölt a gyerekek "családi körben". De akkor csak rájuk vonatkozzék ez az agyrém.

Ám az egykori MSZMP-titkár és már a Kádár-rendszerben nagy pedagóguskarriert befutó Rozalinda asszony most Madách falanszterét kezdi építeni. A nagyon "keresztény" Fidesz-KDNP ráadásul azt a baromságot is hatályossá tette, hogy lesz minden diáknak kötelező erkölcstan, plusz aki akar, járhat egyénileg hittanra a kötelező óraszámon felül. Ezzel eleve diszkriminál, hiszen a gyerek praktikus szempontból, még ha szeretne, akkor sem jár majd plusz órában hittanra. Egyszerűen a vallásos gyermeknek a kötelező óraszám terhére hittant kellene tanulnia, a többieknek ugyanilyen óraszámban erkölcstant. Ez lenne az esélyegyenlőség és azonos bánásmód. Ez az egész tákolmány záros határidőn belül a Rejtett Erőforrások Minisztériumának a fejére omlik majd.

(Lipusz Zsolt Facebook-bejegyzése)

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése