2013. szeptember 9., hétfő

Kuruc.info: Szíria hajlandó nemzetközi ellenőrzés alá helyezni vegyi fegyvereit

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
Interested in raw organic food?

Learn from Celebrity Raw Eco Organic Chef Bryan Au what it takes to become a famous Raw Celebrity Chef! Join his online class for just $20.
From our sponsors
Szíria hajlandó nemzetközi ellenőrzés alá helyezni vegyi fegyvereit
Sep 9th 2013, 16:19

Hajlandó nemzetközi ellenőrzés alá helyezni vegyi fegyvereit Szíria - közölte a német Focus.de. Az ország üdvözli az ennek megfelelő orosz javaslatot - közölte Szíria külügyminisztere hétfőn Moszkvában.

Hétfőn Szergej Lavrov orosz külügyminiszter és szíriai kollégája, Valíd Moallem tárgyalását követően Lavrov azt mondta, arra kéri Damaszkuszt, hogy az amerikai katonai csapást elkerülendő engedje át nemzetközi ellenőrzés alá a vegyi fegyverkészletét, hogy azokat megsemmisíthessék. Azt is hozzátette, hogy reméli, a szír vezetéstől gyors választ kap a kérésre.

"Nem tudjuk, hogy Szíriában hajlandóak lesznek-e erre, de ha abban az országban a vegyi fegyver nemzetközi felügyelet alá helyezése lehetővé teszi a légi csapás elkerülését, mi azonnal bekapcsolódunk a munkába Damaszkusszal együtt" - mondta az orosz diplomácia vezetője. Kijelentette: Moszkva nem csupán a vegyi fegyverek nemzetközi felügyelet alá helyezését, hanem ezt követő megsemmisítésüket is sürgeti, akárcsak azt, hogy Szíria teljes jogú tagként csatlakozzon a Vegyifegyver-tilalmi Szervezethez (OPCW).

(Focus - HVG nyomán)

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése