2013. szeptember 9., hétfő

Kuruc.info: Ez ma "Német"ország: "transzszexuális szülés", "terhes férfiak", "transzidentitási és interszexualitási társaság"

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
Interested in raw organic food?

Learn from Celebrity Raw Eco Organic Chef Bryan Au what it takes to become a famous Raw Celebrity Chef! Join his online class for just $20.
From our sponsors
Ez ma "Német"ország: "transzszexuális szülés", "terhes férfiak", "transzidentitási és interszexualitási társaság"
Sep 9th 2013, 17:05

Gyermeke született egy "transzszexuális férfinak" Berlinben.

Hétfői német lapjelentések szerint a "női testben élő férfi" - "férfi önazonossággal rendelkező és férfiként nyilvántartott, biológiailag nőnek számító személy" - egy egészséges gyermeknek adott életet otthonszüléssel Berlin Neukölln nevű városrészében még áprilisban.

A Bild című lap szerint azért választotta az otthonszülést, mert a kórházi szülés esetén kötelező megadni az anya nevét, ezt pedig el akarta kerülni. Ennek alapján a gyermeknek hivatalosan csak apja van - mutatott rá a lap. A Der Spiegel szerint a "transzszexuális férfi" kisfiút szült, aki mesterséges megtermékenyítéssel, spermadonor révén fogant.

Ez az első "transzszexuális szülés" Németországban, hamarosan azonban mindennapossá válhatnak a "terhes férfiak" - emelte ki Andrea Budzinski, a "transzidentitási és interszexualitási társaság" elnöke a dpa hírügynökségnek nyilatkozva. Az alkotmánybíróság egy 2011-es döntése alapján ugyanis nem kell műtéti úton megváltoztatnia a nemét annak, aki jogilag nemet akar váltani, és lesznek olyan nőnek született transzszexuálisok is, akik ugyan elvégeztetnek nemátalakító műtétet, de nem távolíttatják el a méhüket, és így szülőképesek maradnak - tette hozzá.

(MTI nyomán)

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése