2013. szeptember 9., hétfő

Kuruc.info: Moszkva továbbra is csak a békés rendezést fogadja el Szíriában

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
Create positive health habits and dramatically improve the quality of your life.

Begin by following this comprehensive system that includes tools and techniques Dashama has compiled over the past 12 years traveling the world.
From our sponsors
Moszkva továbbra is csak a békés rendezést fogadja el Szíriában
Sep 9th 2013, 07:49

Nincs alternatívája a válság békés rendezésének Szíriában, különösen nem katonai intervenció útján - jelentette ki hétfőn Moszkvában Szergej Lavrov orosz külügyminiszter a szíriai kollégájával, Valíd Moallemmel folytatott tárgyalásokon.

"Álláspontunk jól ismert, nem változtatjuk percenként" - mondta Lavrov. "A szíriai válság békés rendezésének nincs alternatívája, ez különösen nem lehet külső intervenció útján végrehajtott katonai megoldás" - hangsúlyozta Lavrov.

Moszkva továbbra is egy Szíria-konferencia összehívásának kezdeményezését fogja támogatni - folytatta. "Arra fogunk törekedni, hogy megszerezzük az ellenzék egyetértését ezzel a kezdeményezéssel, s hogy az ellenzék hajtsa végre a 2012. június 30-i genfi nyilatkozatban foglaltakat" - mondta Lavrov, aki reményének adott hangot, hogy a szíriai külügyminiszter megerősíti kormánya részvételét a tervezett konferencián.

Aszad hálás

Bassár el-Aszad szíriai elnök hálás Vlagyimir Putyin orosz elnöknek a szíriai rendezéssel kapcsolatos álláspontjáért - közölte hétfőn Moszkvában Valíd Moallem szíriai külügyminiszter, miniszterelnök-helyettes orosz kollégájával, Szergej Lavrovval.

"Aszad arra kért, hogy adjam át üdvözletét és tolmácsoljam háláját Vlagyimir Putyinnak a Szíriával kapcsolatban elfoglalt álláspontjáért a (G-20-as) csúcstalálkozó előtt és után" - jelentette ki a szíriai külügyminiszter.

"Oroszországnak fontos szerepe van az agresszió megelőzésében" - tette hozzá.

(MTI)

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése